Free

Gekwalificeerd digitaal ondertekenen in de accountancy (Regio Zuid)

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

073 Meeting Company

De Boogschutter 20

5215 MJ ’s-Hertogenbosch

Netherlands

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Pizzameeting accountancy

De ontwikkelingen in de accountancybranche gaan razendsnel. Vanaf 2019 moeten alle rechtspersonen de jaarrekeningen elektronisch deponeren. Bezoek ons evenement en leer alle mogelijkheden om als accountant vanuit de systemen waar u al mee werkt ook digitaal te (laten) ondertekenen.

Wanneer:

  • 9 november 15:00 - 18:00 Midden Nederland

  • 21 november 15:00 - 18:00 Noord Nederland

  • 23 november 15:00 - 18:00 Zuid Nederland

De accountancybranche digitaliseert in rap tempo. Handtekeningen op papier, de zogeheten ‘natte handtekeningen’, worden door steeds minder instanties geaccepteerd. Kredietrapportages moeten vaak digitaal worden aangeleverd, jaarrekeningen dienen ondertekend te worden, en met SBR worden documentstromen direct bij het digitaal loket aangeleverd.

In de accountancybranche zijn er vele softwarepakketten die het mogelijk maken documenten digitaal aan te leveren. Toch blijft de laatste stap, het daadwerkelijk ondertekenen van een document, vaak nog een kwestie van printen en scannen. Het werken met een compleet ander softwarepakket dan waar u al mee werkt en vertrouwd mee bent brengt ook de nodige wijzigingen met zich mee. Wij zijn van mening dat digitaal ondertekenen moet mogelijk zijn in uw huidige werkwijze en software, zonder rigoureuze aanpassingen.

Certificaten

De accountancybranche is één van de beroepsgroepen in Nederland die documenten digitaal dienen te ondertekenen met een beroepsgebonden certificaat, samen met bijvoorbeeld notarissen en advocaten. Dit certificaat is persoonsgebonden, en is een online extensie van uw identiteit en beroep. Het is daarom prettig dit soort waardevolle informatie in eigen beheer te houden. Om digitaal te ondertekenen binnen softwarepakketten dient u vaak uw persoonsgebonden certificaat in de cloud beschikbaar te maken aan uw softwareleverancier. Wij geloven niet dat dergelijke persoonsgebonden identiteiten zomaar online moeten staan. Kunt u uw certificaat ook in eigen beheer houden, zonder in te boeten in gebruiksgemak?

Bijeenkomst

In deze bijeenkomst gaan we verder in op deze punten. In een open setting, met ruimte voor discussie en nieuwe inzichten. Wij spelen in op veranderingen in de markt, de toekomst van digitaal ondertekenen, en hoe het mogelijk is met huidige technologie om uw werkwijze verder digitaal toe te passen. Met een aantal demonstraties en voorbeelden uit de praktijk beschikt u over alle informatie om uw keten verder te digitaliseren en hopen wij u weer een stap verder te brengen naar een volledig digitale en prettig werkende bedrijfsvoering.


Share with friends

Date and Time

Location

073 Meeting Company

De Boogschutter 20

5215 MJ ’s-Hertogenbosch

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved