Funktionell Motorik i praktiken - Umeå

Åtgärdspanel

Funktionell Motorik i praktiken - Umeå

Funktionell motorik är ett koncept som handlar om att förstå det grundläggande i den motoriska utvecklingen och kunna bryta ner moment.

Tid och plats

Datum och tid

Plats

P5 Storgatan 46 903 26 Umeå Sweden

Karta och vägbeskrivning

Hur du kommer dit

Eventdetaljer

Hur påverkas kroppen på strukturnivå genom aktivitet i de grundmotoriska positionerna? Och hur kan vi genom aktivitet och vardagssituationer lägga en bra grund för utveckling av rörlighet, kontroll, stabilitet och styrka för personer med motorisk funktionsvariation? Det är frågor vi djupdyker i under ett seminarium med fokus på motorik ur ett funktionellt perspektiv.

Teori och praktik blandas och befäst genom att praktiskt utforska hur vi applicerar teorin och aktivt stimulerar postural uppsträckning i tre grundmotoriska positioner.

Materialet är byggt kring Fysioterapiprocessen (ICF) och Utvecklingsmodellen och vill ge dig en snabb väg till förståelse av motorik och hur man stöttar den i praktiken. Det ger dig trygghet i att kunna följa upp och stötta barn med motorisk utmaning eller vuxna med motorisk funktionsnedsättning. Det ger även förståelse för hur du kan komplettera med övningar invävda i vardagen som utmanar det som personen inte klarar att utföra självständigt.

Föreläsare är Malin Larsson och Hanna Bengtson som båda är barnfysioterapeuter och två av grundarna i WeYouMe; en plattform för utbildning och arbetsmodeller med syftet att snabbt gå från teori och analys till praktiskt arbete.

Du kommer även att få en presentation om Made for Movements gånghjälpmedel NF-Walker, Xplore och Innowalk samt möjlighet att själv få prova hur det känns att stå och gå i dem.

Seminariet är kostnadsfritt. Vi bjuder på fika anmäl gärna eventuella allergier.

Vid eventuella frågor kontakta Maria Byquist Duwall från Made for Movement:

maria.byquist@madeformovement.com

Tel: 070-720 91 57