$65

Foundations of Clinical Excellence: APRN Spring Educational Symposium

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Barnes Student Center

4201 S Washington St

Jones-Leedy-Bedford Banquet Room

Marion, IN 46953

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
VA/IWU 2020 APRN Spring Educational Symposium - 7 Contact Hours Available

About this Event

TENTATIVE SCHEDULE

07:30-08:00 Registration

08:00-08:15 Opening Remarks: Indiana Wesleyan University & VA Representative

08:15-09:15 (60 minutes – 1 CONTACT HOUR) Session #1: Marijuana: It’s approved in some states so now what?, Speakers: Dr. Taylor Modesitt Pharm D, BCPP (Board Certified Psychiatric Pharmacy specialist)

09:15-09:20 – Transition/Break

09:20-10:20 (60 minutes – 1 CONTACT HOUR) Session #2: Perioperative Cardiac Risk Evaluation, Speaker: Dr. Thomas Ryan MD

10:20-10:25 – Transition/Break

10:25-11:25 (60 minutes – 1 CONTACT HOUR) Session #3: Evaluation and management of common sexual disorders., Speakers: Dr. Penny Jensen, NP

11:25-11:30 – Transition/Break 11:30-12:30 (60 minutes – 1 CONTACT HOUR) Session #4: Military Health – A multidisciplinary approach to the evaluation and management of Chronic Multi-Symptom Illness among post deployment US veterans , Speakers: Panel discussion – Joshua McChesney NP, Carolyn Richie RD

12:30-13:30 LUNCH: Catered from Panera

13:30-14:30 (60 minutes – 1 CONTACT HOUR) Session #5: Help – My patient is in pain: An Evidence Based Review of the principles on the management of Acute and Chronic Pain, Speakers: Dr. Kacie McPherson, Pharm D. (Clinical Pharmacy Specialist Pain Management)

14:30-14:35 – Transition/Break

14:35-15:35 (60 minutes – 1 CONTACT HOUR) Session #6: Improving Glycemic Control: Mastering T2DM Therapies, Speakers: Dr. Emily Moore Pharm D. (Clinical Pharmacy Specialist - Diabetes)

15:35-15:40 – Transition/Break

15:40-16:40 (60 minutes – 1 CONTACT HOUR) Session #7: Wound Management Principles for the Primary and Specialty Care Provider, Speakers: Cynthia Nanavaty NP, CWOCN

16:40 - Closing Remarks

TOTAL: 7 Contact hours, pharmacotherapeutic hours TBD

Indiana Wesleyan University - School of Nursing is approved as a provider of nursing continuing professional development by the Ohio Nurses Association, an accredited approver by the American Nurses Credentialing Center's Commission on Accreditation. (OBN-001-91)

Share with friends

Date and Time

Location

Barnes Student Center

4201 S Washington St

Jones-Leedy-Bedford Banquet Room

Marion, IN 46953

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved