Free

FN-bion presenterar: "River Blue"

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Svenska Filminstitutet

Borgvägen 1-5

115 53 Ladugårdsgärdet

Sweden

View Map

Event description

Description

Den 24 april visar FN-bion premiären för den prisbelönta dokumentären ”River Blue” på Bio Mauritz, Borgvägen 1-5 (Filmhuset).

Filmen visas av FN:s informationscenter UNRIC och FN:s utvecklingsprogram UNDP i samarbete med det Svenska FN-förbundet. Filmvisningen är gratis, men kräver registrering. Ta med pappers- eller e-biljett.

River Blue är en djupt engagerande dokumentär där åskådaren följer flod- och vattenaktivisten Mark Angelo på en resa som avslöjar modeindustrins mörkare sida – men även illustrerar lösningar för framtiden. Under resan får vi följa med längs några av världens mest orörda vatten och även vidare till några av de mest förorenade vattendragen i världen. Med hållplatser i bl.a. Indien, USA, Kina, Australien, Spanien, och Bangladesh är River Blue en verklig global expedition som belönats med Explorers Club USA:s flaggpris som ett erkännande för filmens strävan att uppnå ett vetenskapligt perspektiv samtidigt som den engagerar allmänheten.

Denna dokumentär undersöker hur de kläder vi handlar och bär bidrar till att förorena världens floder och vattendrag, hur föroreningarna påverkar människan och lokala samhällen, hur lösningar som inspirerar och ger en hopp redan existerar – och hur textilindustrin kan förändra sina metoder för en mer hållbar framtid.

FN-bion, eller UN Cinema, är ett paneuropeiskt initiativ av FN:s informationscenter UNRIC i Bryssel.

Filmen följs av en debatt och diskussion med experter från FN:s utvecklingsprogram UNDP, Swedish International Water Institute och Mistra Future Fashion.

Längd: 95’
Språk: engelska, engelsk text

”Vår dokumentär har skapats för att inspirera till positiv förändring i modeindustrin. Ju tidigare människor inser vad som pågår och hur de kan hjälpa, ju snabbare kan vi sluta förstöra våra floder och skada de människor som är beroende av dem. Rent vatten är inte bara en mänsklig rättighet – det är världens mest hotade resurs” -Roger Williams


Share with friends

Date and Time

Location

Svenska Filminstitutet

Borgvägen 1-5

115 53 Ladugårdsgärdet

Sweden

View Map

Save This Event

Event Saved