Skip Main Navigation
Page Content

Save This Event

Event Saved

VÅRE BUSINESSPARTNERE
BTO Innovasjon Norge Seed Deloitte Network Norway

Looks like this event has already ended.

Check out upcoming events by this organizer, or organize your very own event.

View upcoming events Create an event

First Tuesday Bergen feirer 10 år

First Tuesday Bergen

Tuesday, January 5, 2010 at 6:00 PM (CET)

First Tuesday Bergen feirer 10 år

Ticket Information

Type End Quantity
First Tuesday medlem Ended Free  

Share First Tuesday Bergen feirer 10 år

Event Details

NYTTÅRSAFTEN KOMMER PÅ EN FIRST TUESDAY

First Tuesday Bergen feirer 10 år *<8-)
 

Tirsdag 4. januar 2000 hadde First Tuesday sitt første arrangement i Bergen. Da stod vår helseminister (den gang ordfører) Anne Grethe Strøm-Eriksen i spissen for en laaaang kø utenfor Galleri Nygaten.

 

first-tuesday


Tirsdag 5. januar 2010 er det er 10 år, 70 arrangementer og 208 foredragsholdere siden.  Det skal vi feire med gode foredragsholdere og underholdning!

Denne dagen presenterer vi foredragsholdere som alle har satt sitt preg på det siste 10 året – fra dot.com via not.com til com og web 2.0. Og etter foredragene skal vi ha det skikkelig gøy med sosialt samvær og nettverksbygging.

Camilla Andersson, Bjarne Berg, Arne Bergby, Erlend Bruvik, Idar Vollvik og filmen om NOKAS-ranet kommer. Kommer du?

Sett av tirsdag 5. januar, og meld deg på nå. Det er over 400 påmeldte, men vi har plass til alle.

Gå ikke glipp av:

Camilla Andersson, gründer, Media Total og Fabian Invest
Bjarne Berg
, gründer, Vizrt
Idar Vollvik
, gründer, Chess og Ludo
Arne Bergby, gründer, It's Learning
Erlend Bruvik, gründer, Stocknet og Elprice
Filmen om NOKAS-ranet, Jan Aksel Angeltvedt og Lars L. Marøy


camilla-andersson bjarne-berg idar-vollvik
fabian-invest

vizrt ludo-mobil
arne-bergby
its-learning marketmind

 
alligator
filmfondet-fuzz

 

Fra NOKAS-ran til NOKAS-film

NOKAS-ranet skjedde midt i Stavanger sentrum i april 2004, og endte med det tragiske dødsfallet til politiførstebetjenten Klungland. Ranerne kom seg unna med 57 millioner kroner, hvorav bare 6 millioner har kommet til rette. Ranerne har alle blitt tatt og dømt.

"Innspilling av filmen om NOKAS-ranet er i full gang. Du får et innblikk i NOKAS-produksjonen, som pågår i disse dager. Det er det ingen andre som får - kun på First Tuesday Bergen. Du visste kanskje ikke at filmen er en bergensk produksjon av Alligator Film og finansiert av Filmfondet Fuzz. Produsenten bak filmen, Jan Aksel Angeltvedt, og Lars L. Marøy, daglig leder av Filmfondet Fuzz forteller om hvordan man lager en film som den om Nokas-ranet, og hvordan du kan tjene penger på å investere i film.

Jan Aksel Angeltvedt er utdannet ved Universitetet i Bergen og Høgskolen i Volda. Har innehatt en rekke ulike fagfunksjoner i prisvinnende produksjoner i ulike genre. Siden 1996 daglig leder av Spleis, og fra 2005 daglig leder av Alligator as. Har bl.a. produsert kinofilmene Villmark, Skjult og NOKAS (i produksjon).

Fuzz er Norges største investeringsselskap for film, tv og dataspill. Fuzz er fundert på et ideelt formål, å styrke den audiovisuelle bransjen på Vestlandet, og eies av Bergen kommune. Investeringsmidlene stammer derimot fra private investorer, og Fuzz velger sine prosjekter etter kommersielle vurderinger. Fra etableringen i 2006 har Fuzz finansiert 23 langfilmer og tv-serier, og ga i 2008 sine investorer et utbytte på 6,2%. Lars L. Marøy har vært daglig leder for Fuzz siden oppstartsåret. Hans bakgrunn er fra film- og tv-bransjen, hvor hans siste produksjon var dokumentaren "Hypokondere" for TV2 i 2007. I sommer fikk Marøy fornyet sitt åremål i Fuzz for fem år.

 

Fra Chess Til Ludo!

Hvordan hadde du taklet en opptur, og ikke minst en nedtur som den Idar Vollvik har opplevd? Hvordan kan man oppnå samme suksess igjen, og hvordan takle nedturene? Hva motiverer en mann som har ”alt”…og ”ingenting”? Hvordan oppnår du suksess som gründer.

Idar Vollvik trenger ingen introduksjon. Alle vet hvem han er. Han er mannen bak GSM-sentrene, Norwegian Telecom, Chess og nå LUDO. Han gjorde det umulige, som også er beskrevet i 2 bøker, hvor siste bok er blitt lærebok for norske studenter. Nå er han i gang igjen med Ludo hvor han bruker tradisjonelle så vel som sosiale medier for å lykkes

 

Historien om Vizrt og Bjarne Berg

Hvordan er det mulig at et selskap fra lille Bergen har kunder som CNN, CBS, Fox, BBC, Sky, ITN, ZDF, Star TV, Network 18, TV Today, CCTV, NHK, The Globe and Mail, The Telegraph, Welt Online og New York Stock Exchange? Hvordan er det mulig å bli en tilbyder av todimensjonale (2D) og tredimensjonale (3D) grafiske systemer i realtid til kringkastingsindustrien ut fra Bergen? Hvorfor har Vizrt lykkes i dette globale markedet? Hva er nøkkelen til suksess? Og hvordan skal Bergen bli et laboratorium for ny teknologi?

Bjarne Berg er grunneleggeren av Peak Broadcast Systems som senere fusjonerte med RTSET i 2000. Han hadde tidligere ansvaret for nyheter og sport i TV2. Er nå adm. dir. i Vizrt og i tillegg kjent for sin hjelpende hånd til Brann i ny og ne, sist i 2007, gjennom selskapet Hardball, hvor han er daglig leder.

 

Hva kan myndighetene gjøre for å legge til rette for etablering av virksomheter

Erlend Bruvik vil fortelle om sine erfaringer fra oppstart av sine virksomheter. Han har gjort seg mange erfaringer med interaksjoner med myndighetene, og vil komme inn på hva han mener myndighetene kan gjøre for å legge bedre til rette for mer nyskapning og innovasjon.

Erlend Bruvik er utdannet siv. ing i data og siv. øk fra NHH. Bruvik startet sin yrkeskarriere hos Accenture i 1992. I 1995 etablerte han IT-konsulentselskapet Aston Technology. I 1999 startet han nettmeglerselskapet Stocknet. Stocknet ble en betydelig aktør innen nettmegling i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Bruvik solgte Stocknet til Nordnet i 2004.  I 2000 startet han elektrokjeden Elprice. Selskapet ble solgt til konkurrenten Deal i 2008 og hadde da en omsetning på ca 700 mill.  I dag er Bruviks hovedaktivitet ISP selskapet Netpower hvor han eier 67% samt Marketmind som utvikler systemløsninger for aksjehandel via internett.

 

Fra grunderbedrift til internasjonal suksess?

Mange mindre bedrifter har gode produkter, gode medarbeidere og en stor mulighet til å vokse ut over egen region, men få selskaper evner å ta steget ut i den store verden. Hva skiller de selskapene som satser internasjonalt og hva skal til for å lykkes internasjonalt. Hva skal til for å bringe lokal virksomheter fra en gründertilværelse til internasjonal suksess. Dette temaet skal Arne Bergby synse litt om og se om det finnes en enkel oppskrift for nasjonal og internasjonal suksess.

Arne Bergby er i dag adm. dir. i it’s learning. Han startet i stillingen sommeren 2004 og har vært med på å etablere it’s learning som den leden læringsplattformen i Europa. I løpet av 2009 har selskapet opprettet kontorer i Frankrike, USA samt kjøpt markedslederen for læringsplattform i England. I tillegg har selskapet kontorer i Sverige, Danmark, Nederland samt en utviklingsavdeling i Russland. Arne Bergby har tidligere startet flere selskaper, blant annet InfoVest som ble solgt til TietoEnator i 2002.

 

Fra eier til engel

Hvordan har gründeren og supernettverks-byggeren Camilla Andersson lykkes som etablerer, eier og leder, og hva holder hun på med nå som business angel og investor mot bedrifter i tidlig fase av vekstkurven?

Camilla er svensk, men flyttet til Bergen i ’93 for å etablere kommersielt tekst-tv med base i Bergen. Etter tre år med rask vekst, ble selskapet solgt til TV2. Deretter etablerte hun Media Total, som i dag er blant de ledende innen salg av annonser i Norge. Her er hun fortsatt hovedaksjonær. De siste 20 årene har Camilla fokusert på media og salg både i og utenfor Norge. Nå benytter hun denne erfaringen til å være investor, med oppmerksomheten mot tidligfase-bedrifter. Aktivt eierskap er en naturlig bærebjelke i Fabian Invest, som hun startet i 2007.

Have questions about First Tuesday Bergen feirer 10 år? Contact First Tuesday Bergen
Attendee List Sort by: Date | First Name | Last Name
Show More

When & Where

Nygaten 7
5017 Bergen
Norway

Tuesday, January 5, 2010 at 6:00 PM (CET)


  Add to my calendar

Organizer

First Tuesday Bergen

First Tuesday Bergen

First Tuesday Bergen er et uformelt nettverk som kobler innovasjon, ressurser, produkter, tjenester, kunder, leverandører, foretak, mennesker, kompetanse og idéer.

Er du en entreprenørtype eller en investor som alltid jager nye idéer og higer etter å gjøre suksess sammen med andre? Eller er du på jakt etter ny jobb, eller kanskje du trenger folk? Kunne du tenke deg å treffe både slips og nerder på et uformelt sted i en uformell setting med en forfriskning i hånden? Det kunne vi. Derfor har vi gleden av å invitere alle våre medlemmer til nettopp et slikt sted.


NB! Det koster ingenting å bli medlem og alle våre arrangement er gratis!

For mer informasjon om tidligere tema og foredragsholdere se her

  Contact the Organizer
VÅRE SUPPORTPARTNERE
Capgemini Holberg EDB Bits

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.