Sales Ended

Fado Violado / Фадо Виоладо

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Sofia Live Club

Pl. Bulgaria 1, NDK

Sofia

Bulgaria

View Map

Event description

Description

Джаз Плюс представя:
Fado Violado
20 юни, София Лайв Клуб от 20:30 ч.

Fado Violado предлага необичайно съчетание на фадо и фламенко, родено от мечтите на певицата Ана Пинял и композитора и китарист Франсишку Алмейда.

Присъединете се към събитето във Фейсбук и поканете приятели:

Гледайте видео на Fado Violado в YouTube

Ана Пинял започва да пее през 2002 г. в групата BoiteZuleika. Впоследствие заминава за Севиля, за да учи във Фондацията Cristina Heeren. Именно там тя преоткрива фадото и разбира, че това е музиката, на която ще посвети живота си. По същото време Франсишку Алмейда отива в Севиля, за да изучава фламенко китара на същото място. Той е започнал своите сценични изяви на 15 годишна възраст, участвал е в различни формации, изучавал джаз китара и през 2006 г. се сблъсква за първи път с фламенко китарата, убеден, че трябва да се потопи в красотата на тази традиция. Затова и се отправя към Севиля, където се среща с Аня Пинял и двамата създават Fado Violado.

Първият им албум се нарича Jangada da Pedra (Каменна плоча) по името на романа на Жозе Сарамагу – асоцииация с идеята на Сарамагу за отцепването на Иберийския полуостров от континента. Fado Violado свързва фадо и фламенко в една обща музика, като помага на хората по-добре да разберат и двете. В албума им има както разцъфнали фадо класики, така и авторски песни. С този репертоар те ще се представят и в София на 20 юни от 20:30 ч. в София Лайв Клуб заедно с музикантите Даниел Да Силва - китара, Кристина Лопес - вокал и пляскане с ръце и Хуан де ла Фуенте – перкусия.

Билетите за концерта на Fado Violado са с цена 20 лв. и се продават и в Дюкян Меломан, където можете да запазите места в клуба. За въпроси, тел. 02 988 58 62Date and Time

Location

Sofia Live Club

Pl. Bulgaria 1, NDK

Sofia

Bulgaria

View Map

Save This Event

Event Saved