Sales Have Ended
Sales Have Ended
2nd December 2016
Venue: Wellcome Collection Conference Centre
183 Euston Rd,
London NW1 2BE
Organisers: PERICLES Consortium
PERICLES, a European Union FP7 funded research project is organising a three-day event on the topic “Acting on Change: New Approaches and Future Practices In Digital Preservation”, from 30th November 2016 to 2nd December 2016.
This event is comprised of a two day conference, with panels, discussions and tool demonstrations. The third day is dedicated to a technical workshop introducing and experimenting with the model-driven preservation framework that is at the core of the PERICLES project.
We would like to invite you to participate in this interactive technical workshop in London, on 2nd December 2016.
What is the workshop about?
The main two-day conference and its themed sessions will discuss broadly the various challenges and recent proposals from the leading-edge of research on long-term digital preservation. The workshop on the third day aims to engage directly with technical experts from the preservation domain including developers, decision makers, consultants and archive professionals with a strong technical background. With this group we wish to share and exchange technical knowledge on how the PERICLES approach could be beneficial in real-life conditions of future preservation practice. This implies a closer look at how the PERICLES developers propose to use and implement models into existing preservation workflows, and to invite you to experiment with ideas of your own.
The format of the workshop will be based around the concept of “software-carpentry” supported through short tutorials with practical examples, which will allow participants to build their own models with guidance from the presenters, ensuring a first-hand familiarisation with the implications of a model-driven approach.
All tools and guidelines will be available prior to the workshop. Participants are requested to bring their own laptops. More information will be provided on the day.
09:00 Registration - Coffee (30 min)
09:30 Welcome Stavros Tekes (10 min)
09:40 Session 1 Building ecosystem models (90 min)
11:10 Coffee break (20 min)
11:30 Session 2 Domain specific modelling (90 min)
13:00 Lunch Break (45 min)
13:45 Session 3 Process Modelling (80 min)
15:05 Session 4 A running scenario (20 min)
15:30 Coffee break (20 min)
15:50 Session 5 Consultancy (1 hour)
16:50 Closing Remarks
17:00 Approx. End of workshop
Please note that places are limited and are allocated on a first-come-first-served basis, so we suggest that in order to avoid disappointment you register as soon as possible and before the 11th November 2016, when registration closes.
For further details and future updates on this workshop please visit http://pericles-project.eu/page/TechnologyTransferWorkshop2016
Naturally, you are very welcome to attend the conference on the first two days: http://pericles-project.eu/page/PERICLESconference2016.
As there is limited space, please make sure to register in time.