Export Day: Antwerp Airport

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Antwerp International Airport

Luchthavenlei

2100 Antwerpen

Belgium

View Map

Event description

Description

Is de Belgische afzetmarkt te klein voor jouw webshop? Is het uitbreiden van je cross-border handel een volgende strategische zet?

Kom dan donderdag 20 juni naar onze Export Day. We kozen voor de gelegenheid voor de e-Lounge van Antwerp Airport. De ideale locatie om je te doen wegdromen over verre bestemmingen.

Maar we laten je die dag niet enkel wegdromen. We tonen je ook in praktijk de mogelijkheden van Antwerp Airport en bezorgen je de nodige tips en tricks en cases van hoe je je webshop internationaal kan uitbouwen. Hiervoor laten we Marcel Buelens, CEO Antwerp Airport aan het woord. Hij zoomt even in op de evolutie van de luchthaven op vlak van e-commerce, security en digitale uitdagingen.

Maar ook cases en expertise van DHL express, Emakina en MultiSafePay zorgen voor een dag vol beleving, uitwisseling en kennis. We hebben daarnaast ook nog een webshopcase achter de hand van een internationale topper, we keep you posted...

PS: Deze namiddag is bedoeld voor elke webshop met plannen. Grote naam of ambitieuze starter, maakt niet uit. Je bent welkom.

Op het programma:

14u00: Onthaal & Koffie

14u30: Marcel Buelens, CEO Luchthaven Antwerpen

Met passagierstransport, businessvluchten en pilotenopleidingen bouwt de Antwerpse luchthaven zich verder uit tot economische motor in Antwerpen. CEO, Marcel Buelens licht je als gastheer het reilen en zeilen van deze luchthaven toe. Maar ook deze luchthaven wordt door zijn internationaal karakter natuurlijk uitgedaagd om na te denken over security evoluties, logistieke aanpassingen en handelsopportuniteiten voor zijn klanten. Dit alles in een digitale, internationale context. Ontdek uit eerste hand, hoe Antwerp Airport hier slim mee omgaat.

15u00: Power up your potential – Mark Rabsahl – Key Accountmanager DHL Express

In vergelijking met het buitenland maken Belgische webshops nog veel te weinig de sprong naar internationalisering en dat belemmert hun groei aanzienlijk. Nochtans staan de deuren van de wereld helemaal open. DHL Express geeft een zicht op wat er vandaag leeft in de wereld van cross-border e-commerce, gebaseerd op objectieve marktstudies, cijfers en feiten.

15u30: Behind the scenes of a PSP - Wesley De Cordier, International Sales Manager

Internationale betaalmiddelen zijn een must als je de grens oversteekt met je webshop. Ieder land heeft immers andere gewoonten en verschillende preferred betaalmethoden. Met dedicated teams voor o.a. Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk geeft MultiSafepay je een inzicht in waar je op dient te letten als je cross-border verkoopt.

Wesley De Cordier, International Sales Manager neemt jullie even mee achter de schermen van een Payment Service Provider.

16u00: Emakina

Digitaal strateeg Jean-Paul Delmé adviseert met digitaal agentschap Emakina klanten hoe ze hun groei kunnen versterken en hun e-commerce-omzet optimaliseren.
Jean-Paul heeft een ruime ervaring in het begeleiden van wereldwijde merken zoals Issey Miyake, Burberry, KitchenAid, Tesla. In e-commerce ligt zijn focus op schaalbaarheid, partnerschappen en lokalisatie. Om dit te bereiken combineert hij verschillende inzichten en technieken.

In zijn presentatie beantwoordt hij een aantal concrete vragen…

  • Hoe rol je snel en efficiënt je webshop uit in verschillende talen en valuta’s,
  • Hoe speel je slim in op lokale marktplaatsen (o.a. met feed distribution en standardisatie)
  • Hoe kiest je best de markten waar je de prioriteit legt voor je verdere commerce-ontwikkeling en kunnen partnerships deze uitbreiding versnellen.

16u30: Nico Volckeryck - zaakvoerder @ FANS

Nico Volckeryck is de oprichter van FANS, een winkel gelegen in het centrum van Antwerpen. Al jaren is dit de verzamelplek om als geek je hart op te halen. Sinds kort stalt hij zijn vitrine ook online uit met zijn webshop. Hier vind je onder andere de Star Wars Stormtrooper, Avenger miniaturen, Marvel films en verkleedkledij van je favoriete Harry Potter personage.

In zijn presentatie toont hij ons hoe hij gebruik maakt van een multichannel aanpak om zijn winkel en webshop te promoten en zo de juiste klanten aan te trekken.

17u: Rondleiding

Een exclusieve 'Behind the Scenes' rondleiding in de Luchthaven van Antwerpen door niemand minder dan CEO Marcel Buelens.

18u: Afsluitende netwerkdrink

Adres:
e-Lounge / Luchthaven Antwerpen
Luchthavenlei, 2100 Antwerpen

Parking Premium (aan het ronde punt) nemen en tot op het einde doorrijden. Daar zal iemand je opwachten en naar de eLounge vergezellen.

GRATIS, zoals steeds.


Date and Time

Location

Antwerp International Airport

Luchthavenlei

2100 Antwerpen

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved