Multiple Dates

Experiențe în Măgura Zimbrilor: mountainbike, zimbri liberi & Banat Brunch

Actions and Detail Panel

Sales Ended
Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Sat Bătrân

Sat Bătrân 15

327008 Sat Bătrân

Romania

View Map

Refund policy

Refund policy

No Refunds

Event description

Description

Pe 1 și 2 Iunie 2019 începe sezonul "Banat Brunch", în Sat Batrân, comuna Armeniș și se inaugurează primul centru de închiriere de mountainbike și e-bike din Banat, în Munții Semenic la Văliug.

Peste 10 organizații și autorități locale din regiune lucrează cot la cot pentru a dezvolta infrastructura și evenimentele ecoturistice care să crească popularitatea Banatului ca destinație predilectă pentru călători iubitori de experiențe rurale și în natură.

Primul Banat Brunch, vine cu un program bogat pentru un weekend de neuitat - turism activ, cultural și un bufet tradițional al Gugulanilor din comuna Armeniș - gazda unui proiect ambițios de reintroducere a zimbrilor în libertate. Bunătățile locale includ mălai bănățenesc cu mărar, branză și ceapă verde, balmaș, pită de casă în spoiert, zupă de găină ca la praznic, sarme cu curechi, carne de porc la chișcan, căzan de oaie, dulciurile copilăriei: foi cu mere și nostum pită, plus vedeta locală mațe fripte cu coleșă.

Iată programul

1 iunie

1. Tur e-mountainbike în Munții Semenic / Văliug

10:00 plecare de la Ponton Casa Baraj

Inaugurarea primului centru de închrieri de mountainbike și e-mountainbike din Banat, de la Casa Baraj din Văliug. Echipa RoMountainbike vă invită să experimentați această nouă disciplină care face ciclismul montan accesibil tuturor odată cu lansarea Banat Brunch.

- Tur ghidat pe e-mountainbike în jurul lacurilor Gozna și Breazova

- Tur ghidat pe potecile din Văliug (transfer cu telescaunul de la Casa Baraj)

- Tur ghidat pe potecile din Semenic (transfer cu shuttle bus).

Cină și innoptare la Casa Baraj din Valiug; Transfer cu microbuzul la Măgura Zimbrilor pentru participare la Banat Brunch.

Notă: Experiența e-mountainbike de Sâmbătă era inițial planificată ca o tură între Măgura Zimbrilor la poalele Munților Țarcu și Văliug - Munții Semenic, dar datorită vremii nefavorabile, vă invităm intr-o tură mai scurtă doar în zona Văliug. Toată vara, veți avea mai multe ocazii să luați parte la pachete și ture faine între cele două zone infrățite.

2. Experiență de tracking a zimbrilor liberi din Măgura Zimbrilor cu rangerii WWF și picnic tradițional la observatorul de peisaj "TARA"

11:00 plecare de la Centru de Vizitare din Armeniș

Urmăriți zimbrul sălbatic cu ghid specializat, învățați despre impactul acestei specii emblemă asupra ecosistemului, bucurați-vă de bucătăria locală și degustați bunătăți la un picnic în inima naturii. Tura include transport 4x4 către zonele sălbatice împreună cu localnici.

3. Atelier de invățare în natură pentru cei mici, împreună cu copii din cluburile școlare Măgura Zimbrilor și echipa Taberele Conco.

16:00 Întâlnire în Sat Bătrân nr. 152 iunie

11-13 Banat Brunch, bufetul gugulanilor și experiențe locale în Sat Bătrân

Participarea la Brunch costă 100 lei. Poți să iți rezervi un bilet aici


13-15 Tur în vatra veche din Sat Bătrân

━ Tur ghidat cu mountainbike împreună cu echipa Bike Attack Reșita. Inaugurarea traseelor de bicicletă locale realizate de Primăria din Armeniș

━ Tur la pas și plimbare cu calul și căruța

15-17 Atelier de preparare a cașului pentru copii și adulți la stâna din Sat Bătrân

Plimbare pe mala (adică uliță în graiul local) din Sat Bătrân, de-a lungul pârâului Argena.

Relaxare în Sat Bătrân...
Locația Banat Brunch Măgura Zimbrilor, Sat Bătrân nr. 15Location

Sat Bătrân

Sat Bătrân 15

327008 Sat Bătrân

Romania

View Map

Refund policy

No Refunds

Organizer WWF România

Organizer of Experiențe în Măgura Zimbrilor: mountainbike, zimbri liberi & Banat Brunch

WWF is the world’s leading independent conservation body and our mission is to build a future in which people live in harmony with nature. Founded in 1961, we work in more than 100 countries, 5 continents and have more than 5 mil supporters worldwide. WWF Romania is a program office, established in Romania over a decade ago. It works on small and large scale conservation initiatives, conducting policy and advocacy work relating to protected areas, species, freshwater, forests and rural development.

Save This Event

Event Saved