Free

En route: VIP e-commerce Bus Frankrijk 2020

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Distrimedia

Meulebeeksesteenweg 20

8700 Tielt

Belgium

View Map

Event description

Description

Ontdek de wereld van het nieuwe online shoppen.
Ga op 24 maart mee met de SafeShops.be VIP bus-trip.

Je leert er alles wat je moet weten om de huidige en toekomstige uitdagingen van het online shoppen de baas te kunnen. Je ontdekt hoe jebestellingen optimaal kan beheren en afhandelen en hoe je controle houdt over je eigen data, relaties en verkoopkanalen.

Van 9u30 tot 17u word je ondergedompeld in een mix van mogelijkheden en opportuniteiten. Zo kan je zonder kleerscheuren het nieuwe shoppen van dit digitale tijdperk aan.

Heb je een webshop? Dan kan je gratis mee. Schrijf je wel snel in want het aantal beschikbare plaatsen is strikt beperkt!

Distrimedia: een geoliede fulfilmentmachine

Je krijgt een unieke rondleiding in het distributiecentrum en ontdekt hoe duizenden bestellingen rechtstreeks naar de eindklant en vrijwel iedere winkelstraat in de Benelux worden gebracht.

Distrimedia begon destijds met de afhandeling van bestellingen van boeken en schoolmateriaal voor Uitgeverij Lannoo. Intussen zijn ze geëvolueerd tot een full-service partner voor webshop-, retail- en bulk-fulfilment en zijn ze ook in staat om de fulfilment van delicatere producten te verzorgen. Ze werken vanuit 2 vestigingen (in Tielt en Sint-Niklaas) en halen meer dan de helft van hun omzet uit e-fulfilment voor webshops.

Van totale disruptie tot opportuniteit: hoe Lannoo het digitale tijdperk omarmde.

De boekenwereld kende als eerste de digitale “disruptie” en moest halsoverkop aanpassen aan dit nieuwe tijdperk. Sinds een 5-tal jaar is de Lannoo webshop een volwaardig saleskanaal. Hoe is de webshop geëvolueerd en hoe wordt ze ingezet in de salesstrategie? Wat met de Standaard Boekhandel en Bol.com, hun grootste retailklanten? En welke communicatiekanalen gebruiken ze en met welke doelen?

Valérie Callens, webshopverantwoordelijke bij Lannoo, vertelt voor welke uitdagingen ze stonden en welke realisaties en opportuniteiten die met zich mee brachten.

Wat brengt de toekomst voor retail? Worldline onthult zijn visie.

Je krijgt een exclusieve kijk in het Research & Development centrum van Worldline, net over de Franse grens. Live demo’s tonen je de toekomst van retail. Hoe shoppen we binnen enkele jaren in de winkel en online? En hoe krijg je jouw ideale omni-channel beleving gerealiseerd met nieuwe technologieën?

Voice and Chatbot Commerce, Scan & Pay , One Commerce Hub & Tokenization, YUMi , Invisible technology vs Invisible Payment, Visual Light Communication & Ultrasounds, Progressive Web Apps (PWA)…

Zorg dat je erbij bent en ga de retail-toekomst onbevreesd en vooral goed voorbereid tegemoet!

Het programma praktisch

  • 09u30: Ontvangst bij Distrimedia
  • 10u30: Presentatie: de evolutie van de webshop doorheen digitalisering door Valerie Callens, webshop manager bij Uitgeverij Lannoo
  • 11u00: Rondleiding distributiecenter door Frank De Wulf, directeur bij Distrimedia
  • 12u00: Vertrek naar het innovatiecentrum van Worldline: lunch op de bus
  • 13u30: Aankomst bij Worldline in Séclin, Frankrijk
  • 13u45: Rondleiding in het innovatiecentrum Worldline
  • 16u45: Aankomst Tielt

Share with friends

Date and Time

Location

Distrimedia

Meulebeeksesteenweg 20

8700 Tielt

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved