$0 – $25

Empowered To Connect Rewind 2-Day Conference - Sat. 4/18 & 4/25, 8:30am-4pm...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Restoration Rome

1400 Crane Street

ROME, Georgia 30161

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

The Empowered to Connect Conference equips families, churches, and professionals to better serve children impacted by adoption and foster care through practical teaching in a safe and supportive community. It features Trust-Based Relational InterventionⓇ (TBRI) methods developed by Dr. Karyn Purvis and Dr. David Cross from the Karyn Purvis Institute of Child Development, to help bring attachment and connection in families. The content is ideal for current and prospective adoptive or foster parents, as well as anyone serving and supporting children and families, such as social workers, agency professionals, church staff and ministry leaders, counselors, teachers, and therapists.

Please note that the 2-day conference is being shown on consecutive Saturdays with different content each of those days.

FAQs

Is there an age limit to enter the event?

Yes. Participants must be 16 years of age or older.

Is childcare available?

Childcare will be available onsite for the children of foster, adoptive, and kinship care families. Please indicate childcare needs in your registration notes on or before April 1st.

What can/can't I bring to the event?

Computers, IPADS, and cell phones are allowed; however, internet access will be restricted to insure that there is sufficient bandwith for simulcast streaming. If you are downloading the simulcast guide, please do so prior to the event.

What does my registration include?

Your registration includes the 2-day simulcast, certificate of training, and lunch.

What are the viewing guide options?

Free downloads will be made available in March. Registrants will receive a link to the guide for printing or viewing from a computer, ipad, or other mobile device. Downloads must be done prior to the event, as wifi will be limited.

Can I register for one day only?

Registration is for both days of the event, as the training is most beneficial when viewed in its entirety. In the event that an attendee is unable to attend both days, we appreciate your letting us know so that the correct number of lunches can be prepared.

Can I cancel my registration?

Seats are limited, so in the event that you are unable to attend, please cancel through eventbrite or e-mail organizer to free up space for someone else.

Do I have to bring a printed ticket or receipt to the event?

Only those registering for professional CEUs (NOT foster parents) will need to bring the registration sheet provided when they visit the linked site to register and pay for professional credits.

Are foster parent training hours available for participation?

Each parent will receive a certificate of attendance at the end of each day. Attendees are responsible for providing the certificate to their agency, and it is at the agency’s discretion whether or not to count participation toward training credits. To be eligible with your agency to receive training credits, each participant will need to turn in to their agency a copy of each certificate.

There is no need to sign up for adoptive/foster training credit. Although the awarding of training hours is at the discretion of the agency through which a family fosters, this training consistently meets the criteria of fostering agencies.

Are CEUs available?

Professionals interested in receiving hours and a professional certificate will be required to register and pay a separate fee, and complete a post-test successfully. Please e-mail info@restorationrome.org for info and instructions.

What is the event schedule?

DAY 1: Saturday, April 18th

8:30am-9:00am: Check-in

9am-10:15am: TBRI + Trauma (1 hour 15 minutes)

10:15am-10:30am: Break

10:30am-11:30am: TBRI + Trauma: A Family Perspective (1 hour)

11:30am-12:00pm: TBRI + Trauma: Wrap-Up (30 minutes)

12:00pm-12:45pm: Lunch

12:45pm-2:15pm: Connecting: Part 1 (1 hour 30 minutes)

2:15pm-2:30pm: Break

2:30pm-3:00pm: Connecting: Part 2 (30 minutes)

3:00pm-4:00pm: Connecting Through Play (1 hour)

DAY 2: Saturday, April 25th

8:30am-9:00am: Check-in

9:00am-9:30am: Review (30 minutes)

9:30am-10:30am: Empowering (1 hour)

10:30am-10:45am: Break

10:45am-11:45am: Empowering: An OT’s Perspective (1 hour)

11:45am-12:15pm: Empowering: Wrap-Up (30 minutes)

12:15pm-12:45pm: Lunch

12:45pm-2:15pm: Correcting (1 hour 30 minutes)

2:15pm-2:30pm: Break

2:30pm-3:30pm: Correcting: A Family Perspective (1 hour)

3:30pm-4:00pm: Correcting: Wrap-Up (30 minutes)


Share with friends

Date and Time

Location

Restoration Rome

1400 Crane Street

ROME, Georgia 30161

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved