Free

Employee wellbeing 2020-ban: elkerülhetetlen vagy csak buzzword?

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

CEU Nador 9 Building, POPPER Room

9 Nádor utca

1051 Budapest

Hungary

View Map

Event description
Idén soha nem látott szerepet kap az Employee Wellbeing fogalma a HR szakmában,de vajon mely területekre érdemes valóban hangsúlyt fektetni?

About this Event

Az utóbbi években az employee wellbeing fogalma szinte állandóan jelen van minden HR eseményen, konferencián és a munkahelyi mindennapokban is. Elkezdődtek a lépésszámlálós kihívások, kondi bérlet kedvezmények és a többi, mindenki számára egységes programok, melyek célja a dolgozók mozgásba hozása, és biometrikus mutatóik javítása.

Azóta azonban hosszú utat tettünk meg ezen a területen:

Jelenleg a hangsúly a munkavállalók átfogó jóllétére irányul - nemcsak a fizikai egészség kezelésére és javítására, hanem a dolgozók érzelmi, mentális, társadalmi és pénzügyi helyzetére is. A stressz, a munkahelyi kiégés és a pénzügyi aggályok ugyanolyan károsak lehetnek az egészségre, mint a mozgáshiány vagy az elhízás.

Január 29-én rendezett meetupunkon ezeket a területeket mind-mind körül járjuk, mégpedig minden egyes blokkban az adott terület szakértőjének tolmácsolásában:

◼︎ Dr. Márky Ádám, Longevity Project:

Az egészség stratégiája: A mérhető és megtérülő egészségprogram fortélyai

Az öregedő, ráadásul egészségproblémákkal küszködő társadalom egyre nagyobb kihívás elé állítja a magyarországi munkáltatókat A munkavállalók egészsége már nem csak a humánus HR-esek szívügye, hanem a cég hosszútávú versenyképességének záloga. Az előadásban arról lesz szó, hogyan lehet erre a cég döntéshozóit is ráébreszteni a tények és számok tükrében.

◼︎ Szabados Sándor, pszichológus:

- A viszonylagos hiány elve:Miért nem tudjuk egy adott anyagi jólét elérése után eldönteni, valójában mire van még szükségünk?

- Hedonista adaptáció, avagy mind a jó (lottó főnyeremény) mind a rossz hatása (baleset miatti bénulás) idővel folyamatosan csökken.

- Anyagi/egzisztenciális helyzet és a szorongás összefüggései.

◼︎ Acsay Jonatán, digitális generáció kutató:

Jonatán előadása az egyes korosztályok különbségeit és kapcsolódási pontjainak lehetőségeit öleli fel. Miért fontosak az eltérő dolgok és hol bukik el minden generáció kivétel nélkül, ha együttműködésről van szó?

◼︎ Radák Bence, Salarify:

Miért fontos a munkavállalók pénzügyi tudatosságával foglalkoznunk? Adatok, eredmények, és lehetséges eszközök arra, hogy a pénzügyi stressz csökkentése hogyan tud pozitív hatást gyakorolni a munkahelyi teljesítményre.

Share with friends

Date and Time

Location

CEU Nador 9 Building, POPPER Room

9 Nádor utca

1051 Budapest

Hungary

View Map

Save This Event

Event Saved