Free

ELHALASZTVA! Ősi múltunk lenyomatai a kortárs művészetben

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Európa Pont

Lövőház utca 35.

1024 Budapest

Hungary

View Map

Event description
Bepillantás az őskori zenébe: hogyan tudhatjuk meg, milyen volt? Kipróbálhatjuk az őskori hangszereket is.

About this event

Kedves érdeklődők, az eseményt a járványhelyzetre tekintettel későbbi időpontban rendezzük. Az új időpontról hamarosan tájékoztatást adunk.

---

A program első részében az emberiség és a zene viszonyáról tudhattok meg többet. Ennek részeként az Utazás a kezdetekhez című európai uniós projekt kutatója és zeneszerzője, Ljubomir Nikolić (Újvidék, Szerbia) fog olyan érdekességekről beszélni, mint az archeoakusztika tudománya, az őskori zene kutatásmódszertana, vagy az ősi hangok rekonstrukciójának és rögzítésének menete. Hogyan jutunk el egy hangszerlelettől a lejátszható hangfájlig? Milyen zene kísérte őseink szertartásait? Minden kérdésre fény derül.

A program második részében a projekt keretében készített, elektronikus és akusztikus elemeket is használó zenébe hallgathattok bele, lehetőség lesz kipróbálni őskori hangszereket külön-külön, és együtt, kamarazene formában is, majd 19:00-tól Nikolić kerekasztal beszélgetésben folytatja a téma kibontását vendégeinkkel:

  • Mirela Hutinec igazgató, a Vučedoli Kultúra Múzeuma, Vukovár, Horvátország
  • Vicze Magdolna régész, a Magyar Nemzeti Múzeum Százhalombattai Régészeti Expedíció projektjének vezetője
  • Bayer Árpád történész, múzeumi játéktervező, Open History

Az esemény házigazdája: McMenemy Márk

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött és védettségi igazolvánnyal látogatható. Az eseményen maszk viselése kötelező.

Share with friends

Date and time

Location

Európa Pont

Lövőház utca 35.

1024 Budapest

Hungary

View Map

{ _('Organizer Image')}

Organizer Európa Pont

Organizer of ELHALASZTVA! Ősi múltunk lenyomatai a kortárs művészetben

Az Európa Pont az Európai Unió közösségi tere Budapesten, melyet az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája tart fenn. Izgalmas találkozóhely, ahová mindenki szívesen tér be. A szakmai programok mellett az Európai kultúra házaként is működik, egyszerre szól kultúráról, érdekes hírekről és komolyabb témákról.

Save This Event

Event Saved