Druga godba + fundaMENT Serial / predavanja na temo glasbenega posla: Franc...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Trg francoske revolucije 6

6 Trg francoske revolucije

1000 Ljubljana

Slovenia

View Map

Event description

Description

Majski fundaMENT Serial poteka v sodelovanju z mednarodnim festivalom Druga godba! V goste prihaja Francis de Souza, ki na področju glasbenega posla deluje že 25 let. Kot agent deluje v glasbeni agenciji Earth Beat Agency, ki zastopa številne glasbenike s polja glasb sveta.

Francis de Souza je glasbeni profesionalec, ki živi na Nizozemskem. Deluje v programskih ekipah festivala Houtfestival iz Haarlema ter glasbenega prizorišča De X iz Leidna, prvenstveno pa je aktiven kot glasbeni agent iz Earth Beat Agency iz Amsterdama. Med varovanci Earth Beat Agency najdemo Femija Kutija, Orlanda Juliusa ter zasedbi Tamikrest in Jambinai.

S Francisem se bo pogovarjal Rok Košir, beseda pa bo tekla predvsem o delovanju glasbene agencije. Kakšni sta zgodba in filozofija Earth Beat Agency? Na kakšen način izbirajo svoje varovance in kaj jim lahko nudijo? Kakšne so sploh zakonitosti znotraj glasbenega polja, ki se imenuje glasbe sveta (world music)? Je to polje bolj ali manj dostopno kot druga glasbena polja? Je lahko mednarodna world music scena, ki predstavlja lokalne glasbene specifike, dobra odskočna deska za širši mednarodni glasbeni trg?

Srečanje bo potekalo v soboto, 26. maja ob 11:30 na SIGIC-u, Trg francoske revolucije 6. Pogovor bo potekal v angleškem jeziku. Udeležba je brezplačna, potrebno se je le predhodno prijaviti.

Date and Time

Location

Trg francoske revolucije 6

6 Trg francoske revolucije

1000 Ljubljana

Slovenia

View Map

Save This Event

Event Saved