Gratis

Drivkrafter för smartare nyttjande av resurser

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

ÅF

Hallenborgs gata 4

Malmö

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

Välkommen till detta seminarium där tar vi upp vilka drivkrafter det finns idag för att nyttja råvaror och resurser smartare. Varför ska vi optimera nyttjandet av våra resurser? Vilka risker finns om vi inte övergår till cirkulära affärsmodeller? Hur anpassas nya policies och lagar till marknadens behov av att arbeta smartare med råvaror och resurser?

De råvaror och resurser vi är beroende av för att driva affärer är inte oändliga. Vissa råvaror såsom trä och vatten är förnybara, men det innebär inte att de finns att tillgå i oändliga mängder. I takt med att vi fortsätter producera och konsumera i en linjär ekonomi, krävs också ett fortsatt uttag av naturens resurser. Detta tillvägagångssätt uppmärksammas allt mer som ohållbart och försvårar kommande generationers möjlighet att tillgodose sina behov. Genom att nyttja råvaror och resurser smartare säkrar vi våra affärer samtidigt som vi arbetar hållbart.

Vi har nöjet att presentera Tove Andersson, advokat och delägare på Setterwalls advokatbyrå och Dag Duberg, Nordisk Hållbarhetschef på Tarkett som talare.

Tove Andersson, som har över 15 års erfarenhet av rådgivning om miljölagstiftning, guidar oss genom miljöjuridiken. Hon kommer berätta om den sedan länge stora vattendelaren om något är avfall eller inte, och om det finns ett ökat resursfokus i direkta lagregler.

Dag Duberg är Nordisk Hållbarhetschef hos golvtillverkaren Tarkett som är en av värdens största tillverkare av golv med 34 fabriker runt om i världen varar två i Sverige (Trägolv i Hanaskog och Plastgolv i Ronneby). Dag kommer prata om hur Tarkettkoncernen arbetar med cirkulär ekonomi i sin verksamhet där de bland annat satsar på att göra uttjänta produkter och andra typer av ”avfall” till ny råvara och till nya produkter.

Glöm inte att bjuda med kollegor som skulle vara intresserade av ämnet, tex VD, produktutvecklare eller affärsutvecklare. Välkomna!

Övrig information

Program:
12.00 Seminariet inleds med lunch
13.15 Websändning startar
15.00 Websändning avslutas
15-16 Fika och workshop

Sista anmälningsdag: 23 september
Deltagare: Seminariet öppet för både NMC-medlemmar och icke NMC-medlemmar.
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar. Kostnaden för icke medlemmar är 2000 kr + moms för deltagande på plats och 1000 kr + moms för deltagande via webben. Betalning sker via faktura. OBS, anmälan är bindande, ingen återbetalning sker!
Anmälan för icke NMC-medlemmar: Anmälan görs genom att skicka nedan information till info@nmc.a.se. Informationen kommer endast att användas som underlag för vår planering och uppföljning av mötet, samt för fakturering.

  • Eventet du önskar delta vid
  • Deltagade på plats eller på webben
  • Förnamn Efternamn
  • E-post
  • Befattning
  • Företag/organisation
  • Faktureringsadress

Bli medlem i NMC - anmäl ert intresse här!

Avbokning: Vid förhinder ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt så att vi kan ge din plats åt någon annan samt anpassa vår beställning av förtäring och dryck.
Webbsändning: Länken till webbsändningen skickas ut två vardagar innan seminariet.
Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.

NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

ÅF

Hallenborgs gata 4

Malmö

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved