€7.50

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Filmtheater De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Djam, mooi als een Griekse heldin, onbeschaamd, vrij en zelfverzekerd, leidt de rebetiko liedjes via de avontuurlijke zijderoute, vol passie en melancholie, recht naar het hart.

Djam, een Grieks meisje, wordt naar Istanbul gestuurd om een motorboot-onderdeel te vinden voor haar lievelingsoom, een voormalige matroos en groot fan van de rebetiko uit de Griekse muziekstijl. In de stad ontmoet ze Avril, een Franse vrouw die werkt als vrijwilliger bij vluchtelingen, maar die geen geld meer heeft en niet bekend is in Turkije. Royaal, onbevreesd en onvoorspelbaar, Djam vertrekt met Avril naar Mytilini - een reis van muziek en ontmoetingen.

zoals haar geliefde stiefvader haar vanuit Lesbos naar Istanbul heeft gestuurd om een ​​schacht op zijn boot te laten repareren en om nog wat andere kleine taken uit te voeren die haar een sprookjesachtig gevoel geven.

Samen vertrekken ze op reis terug naar Griekenland en Lesbos, een reis vol afdwalingen, toevallige ontmoetingen en muzikale intermezzo’s. De route die ze volgen over land wordt ook vaak gebruikt door Syrische vluchtelingen. Ze komen er geen tegen, maar graffiti en opgestapelde reddingsvesten zijn de stille getuigen.

Share with friends

Date and Time

Location

Filmtheater De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved