Free

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Online Event

Event description
Hvordan skiller digital kildekritikk seg fra tradisjonell kildekritikk? Og hva bør en være spesielt opptatt av ved bruk av digitale kilder?

About this Event

For å navigere trygt i det digitale informasjonslandskapet er vi avhengig av å utøve – og hele tiden oppdatere – vår digitale kildekritiske kompetanse. Overflod av informasjonen gjør det mer utfordrende både å finne originalkilder og avgjøre om innhold er troverdig.

Forfatter og journalist Ståle Grut har nylig gitt ut sin første bok; «Digital kildekritikk». Onsdag, 14.april, inviterer Media City Bergen Journalism Lab (MCB JoLab) til digitalt bokslipp av «Digital kildekritikk».

Ståle Grut arbeider som journalist og strategisk rådgiver i NRKbeta og har en spesiell interesse i datasett, kildekritikk og graving i åpne kilder. "Digital kildekritikk"; en håndbok i digital kildekritikk for journalister, mediestudenter og andre som er avhengige av høy informasjonskompetanse og trenger avansert kunnskap om kildekritikk på internett.

Boken inneholder en rekke råd om praktisk bruk av digitale verktøy, metoder og ressurser for hvordan journalister kan vurdere troverdigheten til sentrale kildetyper og kildemateriale fra internett og sosiale medier. Det vies også oppmerksomhet til hvordan digital kildekritisk kompetanse er et ideelt researchverktøy, og kan hjelpe med å grave fram ny informasjon i åpne kilder på nettet.

Vi trekker ut et par heldige deltakere som får tilsendt boken gratis.

«Digital kildekritikk» kan bestilles her.

Deltakelse

Arrangementet er gratis og åpent for alle å delta på.

Lenke til arrangementet vil sendes til din registerte e-post en time før arrangementet starter.

---------------------

Registrer deg på Media City Bergens nyhetsbrev for å få tilsendt informasjon om lignende arrangementer i fremtiden.

Interessert i å bli medlem av Media City Bergen / NCE Media?

Les mer om medlemskap her.

Share with friends

Date and Time

Location

Online Event

Save This Event

Event Saved