Die eerste drie seconden in ontmoetingen
€184.55 – €216.15
Die eerste drie seconden in ontmoetingen

Multiple Dates

Die eerste drie seconden in ontmoetingen

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Heart House

Huizerweg 54

Bussum

Netherlands

View Map

Event description

Description

Het idee voor deze workshop is vier jaar oud. Ik was in mijn laatste maanden als recruiter aan het werk en sprak een kandidaat, een salesjongen, dus lekker brutaal.

'Ze zeggen dat recruiters drie seconden nodig hebben om te weten of je doorbent of niet' zei hij terwijl hij zijn jas nog aanhad. 'Dus zeg het maar'
'Ik ga je introduceren bij mijn klant' antwoordde ik, want inderdaad, hij was het. Ik had zelfs minder dan drie seconden nodig gehad. 'Hang je jas op dan haal ik koffie'

Ik heb ruim een uur met hem gesproken en voor hem en mij was het een van de meest waardevolle uren die we ooit met een vreemde hebben doorgebracht. We kenden allebei de drie seconden regel al - de regel die bepaalt dat mensen binnen drie seconden weten of ze al of niet zaken gaan doen met elkaar - maar we kwamen een stuk verder dan dat, verder dan we ooit durfden te dromen: We ontdekten een manier waarop je met 100% zekerheid er voor kan zorgen dat je die drie seconden kunt beïnvloeden. Ik was verbluft en hij ook.

Ik heb er destijds niets mee gedaan. Waarom niet? Mijn boek was op dat moment al naar de drukker en ik had al een mooi dienstenpakket ontwikkeld. Eigenlijk durfde ik niet, was het schaamte? Zou ik dit wel kunnen en durven? Ik denk dat Nelson Mandela gelijk toen hij Marianne Williamson citeerde en zei: 'Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.'

Ik heb een tijdje gekauwd op deze zin en de alinea die er achteraan komt en pas nu laat ik die angst los. Ik durf het. Wat ik destijds in dat gesprek geleerd heb over de drie seconden regel heb ik verpakt in een spannende workshop van een halve dag, waarin we behoorlijk onze comfort zone zullen verlaten. Ik ook! Ik heb er inmiddels drie gegeven en de reacties waren dusdanig dat ik het doorzet en er - voorlopig - elke maand een op de agenda zat. Waarbij ik een aantal punten verbeter. Niet alleen een lunch toegevoegd, ook de opbouw is fijngeslepen.

Een zo ingrijpende regel als de drie seconden regel kun je veel breder toepassen dan alleen in sollicitaties. Als ZZP-er bij het binnenhalen van klussen, als startende ondernemer om investeerders te overtuigen van je plannen, als bijna pensionado om je bedrijf te verkopen, of als vrijgezel bij het vinden van een partner. Of in welke situatie dan ook.

'Bijzonder verfrissend, ik wist niet dat verkopen zo mooi kan zijn' - Ruud, ZZP-er in IT
'Als je hiervoor openstaat kan het je werkleven ingrijpend veranderen' - Steffen, Marketing Manager
'Michiel werkt naar een mooi einde toe en voor mij wordt dat een nieuw begin' - Sabien, Consultant in de zorg.

Deze workshop is geschikt voor iedereen en alle niveaus, het geleerde is universeel toe te passen. Al ben je directeur van een multinational of kom je net kijken, schrijf je in voor deze workshop als je de volgende verwachtingen hebt:

- Ik wil geen truukjes leren, ik sta open voor daadwerkelijke, verankerde ontwikkeling
- Ik wil dat de keuzes die ik maak uitkomen en meer invloed hebben op mijn leven
- Ik wil tegenslagen kunnen oplossen of accepteren en niet tussen die twee in blijven hangen
- Ik heb Euro 145,00 over om te investeren in mijn toekomst
- Ik wil die drie seconden regel beheersen.

Share with friends

Location

Heart House

Huizerweg 54

Bussum

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved