Free

Den nya generationens hållbarhetskrav

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Malmö

Hallenborgs gata 4

Malmö

Sweden

View Map

Event description

Description


Under de senaste åren har unga förebilder och organisationer såsom Greta Thunberg, Xiuhtezcatl Martinez och PUSH Sverige engagerat människor över hela världen i miljö- och klimatfrågor. Just nu pågår klimatupprop på flera platser runt om i världen. Unga människor som studerar och är påväg ut i arbetslivet ställer högre krav på att hållbarhet ska finnas med i beslutfattandet och att företag och politiker ska ta sitt ansvar för klimatet.

Den yngre generationen uppmärksammar allt mer miljö- och klimatfrågorna, något organisationer och företag måste ta på allvar för att vara en attraktiv, framtida arbetsgivare. Detta seminarium kommer handla om den nya generationens hållbarhetskrav på sina framtida arbetsgivare och hur arbetsgivare kan bemöta de kraven.

Vi har nöjet att presentera följande talare för detta NMC event:

Madeleine Brask från Miljöbron Skåne berättar om vad näringslivet kan lära av den nya generationen som med kraft kommer med nya idéer och också nya krav på hållbarhet. Madelaine arbetar med att koppla ihop studenter och företag för att skapa framtidens hållbara samhälle och delar med sig av sina lärdomar om vad företag kan vinna på att vara i framkant när det kommer till hållbarhet.

Håkan Rodhe och Sofie Sandin representerar The International Institute for Industrial Environmental Economics (IIIEE) vid Lunds universitet. Håkan är universitetslektor och har jobbat med den nya generationen under de senaste 25 åren i form av masterstudenter från hela världen - som studierektor, lärare, alumnansvarig och han sitter just nu och läser ett par hundra ansökningar till programmen. Sofie är doktorand som förutom att forska på hur man utvärderar olika miljöpolitiska styrmedel också driver the IIIEE Podcast som försöker fånga en bred ungdomlig publik - där det senaste avsnittet handlar om ungdomar och klimat. De är övertygade om att hållbarhetskraven kommer att bli tuffare, och kommer att ge sin syn på detta.

Glöm inte att bjuda med kollegor som skulle vara intresserade av ämnet, tex från er HR avdelning. Kontakta mötesansvarig My Björk på 010 505 38 28 för frågor. Välkomna!

Övrig information

Sista anmälningsdag: 23 april 2019

Websändning: Länk till websändning skickas ut två dagar innan eventet. Sändningen startar kl 13.15 och pågår till ca 14.30.

Deltagare: Seminariet är öppet för medlemmar och icke medlemmar.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar. Kostnaden för icke medlemmar är 2000 kr + moms för deltagande på plats och 1000 kr + moms för deltagande på webben. Betalning sker via faktura. OBS, anmälan är bindande, ingen återbetalning sker!

Anmälan för icke NMC-medlemmar: Anmälan görs genom att skicka nedan information till info@nmc.a.se. Informationen kommer endast att användas som underlag för vår planering och uppföljning av mötet, samt för fakturering.

  • Eventet du önskar delta vid
  • Deltagade på plats eller på webben
  • Förnamn Efternamn
  • E-post
  • Befattning
  • Företag/organisation
  • Faktureringsadress

Bli medlem i NMC - anmäl ert intresse här!

Avbokning: Vid förhinder ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt så att vi kan ge din plats åt någon annan samt anpassa vår beställning av förtäring och dryck.

NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.

Share with friends

Date and Time

Location

Malmö

Hallenborgs gata 4

Malmö

Sweden

View Map

Save This Event

Event Saved