Free

Danmark i Europol - hvad nu?

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Tænketanken EUROPA

29A Amagertorv

1160 København

Denmark

View Map

Event description

Description

Kom til morgenbriefing og hør førstehåndsberetning om Danmarks situation i Europol fra direktør i Rigspolitiet, Svend Larsen.

I april faldt en tredjelandsaftale mellem Danmark og Europol endeligt på plads. Den sikrer Danmarks videre samarbejde med Europol, men med væsentlige begrænsinger ift. fuldgyldige medlemmer.

Justitsministeriet offentliggjorde for nylig en redegørelse, hvor Rigspolitiet påpeger, at tredjelandsaftalen giver dansk politi flere operative udfordringer – herunder manglende direkte søgeadgang til Europols databaser.

Tænketanken EUROPA har bedt direktør i Rigspolitiet, Svend Larsen, om at give en samlet status på de hidtidige erfaringer med Europol-aftalen og vurdere, hvordan det rent operative samarbejde forventes at udvikle sig.

Efterfølgende vil repræsentanter fra både ja- og nejsiden debattere, hvordan dansk politi sikres de bedst mulige betingelser i Europol.

Program

  • Velkomst v/ Bjarke Møller, direktør hos Tænketanken EUROPA
  • Dansk Politis situation i forhold til Europol – udfordringer for fremtidens danske politi. v/ Svend Larsen, politidirektør hosRigspolitiet
  • To år efter nej'et – hvad er der sket? v/ Nadja Schou Lauridsen,jurist hos Tænketanken Europa
  • Politikerdebat: Hvordan sikres dansk politi de bedst mulige betingelser i Europol?
    • Sofie Carsten Nielsen (RV)
    • Kenneth Kristensen Bernth (DF)
    • Jan E. Jørgensen (V)

...
Tænketanken EUROPA forbeholder sig ret til at opkræve et no-show-fee på 100 kroner for deltagere, der udebliver fra arrangementet uden at melde afbud. Billetter kan afbestilles direkte via Eventbrite.

Share with friends

Date and Time

Location

Tænketanken EUROPA

29A Amagertorv

1160 København

Denmark

View Map

Save This Event

Event Saved