Free

da Matteo ten years of roasting // Från bakgata till hipster - hur kommer s...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

da Matteos festivaltält på Magasinsgatan

Magasinsgatan 17A

411 18 Gothenburg

Sweden

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

För tio år sedan öppnade vi på da Matteo vårt andra kafé och satte även in en kafferost och började rosta kaffe. Att rosta kaffe mitt i stan var för oss inte bara en dröm och ett naturligt steg i vår företagsutveckling, utan även återtagandet av ett hantverk in till staden. Innerstaden började dofta kaffe igen. Detta kombinerade kafé och rosteri låg i hörnet Vallgatan/Magasinsgatan - en plats i staden som inte hade börjat blomma. Det var folktomt och skumt när mörkret föll på. Nu, tio år senare, är det en av Göteborgs mest populära platser som både göteborgaren och turisten har kommit att älska. Hur sker denna utveckling - på gatan, i kvarteret och i staden?

Som en del av vårt kafferosteris 10-års jubileum, bjuder vi tillsammans med Wallenstam in till en eftermiddag av föreläsningar och paneldebatt med några av Göteborgs främsta proffs inom stadsutveckling - mitt på Magasinsgatan.

Varmt välkommen!

da Matteo och Wallenstam


/ Moderator

Ek Dr Eva Ossiansson, Varumärkesdoktorn, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Ek Dr Eva Ossiansson är en av Sveriges främsta varumärkesexperter och mest välkända varumärkesforskare. Hon brukar i media kallas för Varumärkesdoktorn. Hon har forskat och aktivt arbetat med hur städer, platser och regioner kan utveckla sin attraktivitet för framgång. Eva har en rik erfarenhet av att utarbeta, utveckla och ge stöd i platsutvecklingsprocesser.


/ Föreläsare

Jahja Zeqiraj

Jahja Zeqiraj (S) är fastighetsnämndens ordförande i Göteborg och har med uppdraget en central roll för Göteborgs stadsutveckling.

Det går bra för Göteborg. Det har inte byggts så mycket på 40 år. Det är såklart glädjande siffror som visar att det finns en stark vilja bland marknadens aktörer att bidra till att det skapas fler bostäder i staden, något som behövs för att möta den efterfrågan som finns. För att Göteborg ska kunna fortsätta utvecklas måste det finnas bostäder för dem som vill verka och bo här.


Peder Wahlgren

Peder Wahlgren är Affärsområdeschef för Wallenstams bestånd av kommersiella fastigheter i Göteborg.

I takt med att Wallenstam har ett större engagemang i stadsutveckling så blir det allt viktigare att ta ansvar för hur livet mellan husen fungerar. Wallenstam har ungefär 250 butiker, caféer och restauranger i attraktiva lägen i centrala Göteborg och som stor fastighetsägare innebär det att man har ett stort ansvar för utvecklingen i dessa områden. Peder Wahlgren kommer att berätta om bolagets engagemang i den historiska stadskärnan och med särskilt fokus på området kring Magasinsgatan, Vallgatan och Södra Larmgatan.


Magnus Kroon

Magnus Kroon är tidigare utvecklingschef på Svensk Handel och har under flera år, på nära håll, följt handelns strukturomvandling.

Han har också lärt sig att förstå stadsutvecklingens mekanismer och ger gärna sin bild av hur rollspelet bör se ut och varför. Idag arbetar Magnus i eget bolag med affärsutveckling.


Matts Johansson

Matts är grundare och delägare av da Matteo och Jernbruket, samt författare av böckerna ”Espressoboken”, ”Bar Italia” och snart utkomna ”Fel! Fel! Fel!”.

Matts berättar om visionen med da Matteo och valet av platser där företaget har valt att etablera sig.


Carl-Johan Skogh

Carl-Johan Skogh är formgivare och lektor i design på HDK. Han har jobbat med da Matteo i mer än femton år med grafisk form, inredning, förpackning men inte minst med helhetskoncept.

”Vi utgår ifrån varje plats och dess unika förutsättningar så som rumslighet, karaktär, historia och verksamhet. En del av vår ”filosofi” är att skapa naturliga mötesplatser genom ett igenkännande i nya och samtida miljöer. Målet är att få varje besökare ska känna sig hemmastadd men ändå uppleva något nytt. Man skapar trygghet och spänning på en och samma gång.”Share with friends

Date and Time

Location

da Matteos festivaltält på Magasinsgatan

Magasinsgatan 17A

411 18 Gothenburg

Sweden

View Map

Save This Event

Event Saved