Cyber Night 2022

Actions Panel

Cyber Night 2022

Cyber Night 2022

When and where

Date and time

Location

Chamber of Commerce and Industry of Slovenia 13 Dimičeva ulica 1000 Ljubljana Slovenia

Map and directions

How to get there

About this event

Letos se bomo ponovno srečali na dogodku Cyber Night, ki bo potekal 7. oktobra ob 17.00 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije. Tekmovalci se bodo soočili z različnimi izzivi kot so kriptografija, obratno inženirstvo, stenografija, izkoriščanje spletnih in strežniških ranljivosti,... Izzivi bodo zapleteni vendar primerni za igralce vseh ravni - od veteranov do tistih, za katere je ta CTF prvi. Številni izzivi ne zahtevajo programskega znanja temveč so preprosto stvar kreativnega razmišljanja ter sposobnosti reševanja problemov.

Udeleženci se lahko nalog lotijo sami ali pa sodelujejo z drugimi in poskušajo kot ekipa doseči čim višje število točk. Zmagovalna ekipa oziroma zmagovalec bo tisti, ki bo rešil največ izzivov in si tako zagotovil najvišje število točk.

Za udeležbo na dogodku je potrebna obvezna predhodna prijava na Eventbrite.

Več o samem dogodku ➩ https://cybernight.org/

Srečen lov!

PS: Uporabite uraden hash dogodka #cybernight22.

  • *Se sprašujete, kaj je CTF?

Capture the Flag (»Ujemite zastavo«) oziroma krajše CTF je posebna vrsta tekmovanja s področja informacijske varnosti, ki tekmovalce izziva v reševanju najrazličnejših nalog: od lova na zaklad do osnovnih programskih vaj, od hekanja v strežnik in kraje podatkov do različnih stenografskih, binarnih, spletnih in PWN ovir, ki udeleženca izzivajo, da poišče določen del besedila, ki je morda skrit na strežniku ali za spletno stranjo. Ta cilj se imenuje zastava, od tod tudi ime tekmovanja.

CyberNight dogodek letos poteka tudi kot kvalifikacije za članstvo v slovenski ekipi, ki bo zastopala Slovenijo na Evropskem tekmovanju kibernetske varnosti na Norveškem.

Si želite postati del ekipe? Udeležite se in si poskušajte pridobiti svoje mesto v ekipi.

  • *Vas zanima kaj je ECSC tekmovanje?

European Cyber Security Challenge (ECSC) je nastal na pobudo Agencije Evropske unije za kibernetsko varnost (ENISA) za doseganje navdušencev za kibernetsko varnost in jih povezati z vodilnimi organizacijami v tej panogi. ECSC deluje s cilji, da kibernetska varnost služi človeštvu in spodbuja mirno družbo, spodbujati želi prijateljske odnose med sodelujočimi državami, uveljavljati raznolikost spolov in v sam kibernetski poklic pritegniti več žensk, spodbujati razvoj strokovnjakov za kibernetsko varnost prihodnosti, jih podpirati na poklicni poti in usposabljanju ter povečati ozaveščenost o kibernetski varnosti v Evropi.