Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Brussels

Fontainasplein 11

Brussels

Belgium

View Map

Event description

Description

Alle dure verklaringen over ‘excelleren’ en ‘boven zichzelf uitstijgen’ van het Vlaamse beleid ten spijt, ging Jambon-1 door historisch cultuurprotest van bij de start uit de bocht. Deze cultuurstrijd maakt het pijnlijk duidelijk hoe belangrijk het is dat wij ons als cultuurwerkers collectief organiseren. In de cultuurorganisaties, maar ook daarbuiten: samen met individuele flexwerkers en andere progressieve belangengroepen.

Naast onze sociaal-economische belangenbehartiging verplicht deze regering ons als cultuurvakbond er dus nog meer toe om ook een sociaal-culturele strijd te voeren. Tegen hun bespaar- en censuurpolitiek. Geen censuur op media en cultuur! Tegen uitsluiting en uitbuiting. Voor de vrijheid en diversiteit in het kunstenveld. Voor fair practice op de werkvloer. Voor een democratische samenleving die sociaal en duurzaam is!

Op 21 februari houdt ACOD Cultuur zijn statutair sectorcongres. We blikken terug, maken plannen, en richten samen de blik vooruit. Leden zijn van harte welkom mits inschrijving. Graag tot dan, no pasaran!

Share with friends

Date and Time

Location

Brussels

Fontainasplein 11

Brussels

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved