Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

House of ideas - Prezi HQ

54 Nagymező utca

1065 Budapest

Hungary

View Map

Event description

Description

A Budapesti Metropolitan Lab prezentációi

Személyes múzeumtól az Opera-patchworkig

A projektek résztvevői az egyetem művészeti képzésének mesterszakos hallgatói (Animáció, Design- és művészetmenedzsment, Belsőépítész környezettervező művész, Divat- és textiltervezés, Formatervező művész, Mozgókép-művész, Tervezőgrafika).


Múzeum személyesen – alternatív olvasatok

Projekt vezető: László Zsófia

A projekt fókuszában a múzeumi interpretáció különböző rétegeivel való ismerkedés után a műtárgyakkal való/műtárgyakról szóló történetmesélés elsajátítása állt. Az eredményeként létrehozott alternatív túrák megtervezésében és megvalósításában pedig az összetett tervezői készségek mellett, a kreativitásé és a sémáktól mentes gondolkodásé volt a főszerep. Az alternatív túrák és útvonalak bekerülnek a 2018 őszén újra nyitó Szépművészet Múzeum készülő applikációjába, illetve a múzeum online felületeire.

Magyar Zene Háza

Projekt vezető: Koroknai Zsolt DLA

A Magyar Zene Háza Budapest legújabb zenei centruma lesz, amely a tervek szerint a hangok világát mutatja be speciális installációkon és kiállítás technikai megoldásokon keresztül. A projekt résztvevői „Hang képzése és a hang érzékelése” témában installációt terveztek innovatív lehetőségek kutatásával.

Köszönet: Batta András, Horn Márton


Bauhaus QR kódba kódolva - Mit mond nekünk ma a Bauhaus?

Projekt vezető: Varga Piroska

A résztvevők a félév során a Bauhaus iskola oktatási rendszerével és magyarországi képviselőivel, épületeivel ismerkedtek meg épületbejárások, előadások és kiállítások formájában. Alkotások, hirdetések, mai technikák felhasználásával fogalmazták meg, hogy mire inspirálták őket a helyszínek, alkotások, fotómontázsok, illetve hogy mit szeretnének elmesélni a kortársaiknak arról, hogy mi is volt a Bauhaus.

Betonpecsét

Projekt vezető: Szilágyi Csilla

A projekt keretében a hallgatók a 20. század művészetében meghatározó Bauhaus mozgalom 2018-as 100 éves évfordulójára reagálva egy közös installációt készítettek beton pecsétekből és nyomatokból a Bauhaus formavilágából kiindulva.

MONDO

Projekt vezető: Katona Éva

Hogyan működik a társadalmi érzékenyítés? Hogyan lehet kommunikálni olyan fogalmakat, mint jogegyenlőség”, egyenlő bánásmód” vagy éppen cukorbetegség-megelőzés”? Milyen útjai vannak az influencerek megszólításának és hogyan győzhetők meg a vállalatok arról, hogy pénzt áldozzanak a ttársadalmi érzékenyítés mentén felhúzott vagy azzal kommunikált termékekre? A projekt célja egy társadalmi érzékenyítő kampány felépítése volt kreatív tervekkel, konkrét pr- és marketingtervvel, event, ambient és merchandising ötletekkel.

Karácsonyi üdvözletek

Projekt vezető: Papp Bojána

Bár az internet mindenki számára nyitott lehetőség, mégsem mindenki számára hozzáférhető. A kurzus résztvevői célzott csoportoknak (zárt intézmények lakói, menedékkérők, hajléktalanok, mélyszegények stb.) biztosítottak lehetőséget rövid, videós üzenetek küldésére távol élő szeretteiknek. A kisfilmeken keresztül nézőik intim és személyes kontextusban nyerhetnek bepillantást a szereplők életébe.

Interaktív városi séták

Projekt vezető: Balázs Juli

Szakmai konzulens: Zsigó Anna

A projekt keretében a hallgatók különböző handheld eszközök (okostelefonok, iPad, tablet stb.) lehetőségeire is gondolva készítetek városi sétát a néző aktív közreműködésére építve.

Armida
Opera-vizsga előadás

Projekt vezető: Izsák Lili
Rendező: Almási-Tóth András

A rendező Armida, a szaracén varázslónő történetét állítja színpadra, rendhagyó és egyedi módon: hat különböző operából – Lully, Händel, Gluck, Haydn, Rossini és Dvořák műveiből, több mint kétszáz év zenéjéből – emel ki és helyez egymás mellé részleteket. A projekt az előadás díszlet- és látványvilágának megtervezését tűzte ki céljául. Premierje, a Zeneakadémia Opera osztály hallgatóinak félévi vizsgája, ami a budapesti Nemzetközi Operavizsga-Fesztivál nyitó előadása 2018 januárjában.

Share with friends

Date and Time

Location

House of ideas - Prezi HQ

54 Nagymező utca

1065 Budapest

Hungary

View Map

Save This Event

Event Saved