Free

Coach van de huiswerkmaker

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Sint-Janscollege

122 Amstenraderweg

6431 EN Hoensbroek

Netherlands

View Map

Event description
Coach van de huiswerkmaker. Een drietal lezingen met informatie over leren leren en tips en trucs voor de coachende ouder.

About this Event

Informatieavonden ‘coach van de huiswerkmaker’ voor ouders van brugklasleerlingen.

Kinderen leren niet alleen op school, maar voor een belangrijk deel ook thuis. Thuis is de plek waar leerlingen zich zelfstandig de leerstof en/of vaardigheden eigen maken. Als ouder speelt u een zeer belangrijke rol hierbij. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat de betrokkenheid van de ouder/verzorger een positieve invloed heeft op het leerproces van het kind. Zowel leerlingen als ouders weten echter vaak niet hoe ze het maken en leren van huiswerk thuis optimaal kunnen invullen.

Naar aanleiding hiervan is door collega’s Ruud Puts en Yvo Heynen een boek samengesteld met als titel ’Kun je leren leren dan?’. Dit boek, dat elke leerling in de brugklas ontvangen heeft, is voor u als ouder/verzorger een nuttig hulpmiddel bij de studiebegeleiding van uw kind. Concrete tips en informatie staan hierin vermeld. Per vak staan de belangrijkste studietips opgesomd.

Om dieper op deze tips in te gaan en om meer inzicht te krijgen in de wijze waarop kinderen leren en waardoor het leren kan worden beïnvloed, organiseren we drie voorlichtingsavonden ‘coach van de huiswerkmaker’ met als thema’s:

• ‘kun je leren leren dan?’,

• ‘de studieplanner en leerstrategieën’

• ’het puberbrein’.

Deze voorlichtingen, die de laatste jaren door honderden ouders zijn bezocht, zijn kosteloos. Gezien de opzet van de avonden verzoeken we u het boekje ’Kun je leren leren dan?’ en een pen mee te nemen.

De voorlichting ’kun je leren leren dan?’ is op maandag 14 september en dinsdag 15 september. De inhoud van beide avonden is hetzelfde.

De voorlichting ‘de studieplanner en leerstrategieën’ zal plaatsvinden op maandag 06 en dinsdag 07 oktober. De inhoud van beide avonden is hetzelfde.

De voorlichting ’het puberbrein’ staat gepland voor maandag 2 en dinsdag 3 november. De inhoud van beide avonden is hetzelfde.

Alle avonden beginnen om 19.00 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur.

De voorlichting vindt plaats in de aula van school. Aangezien we rekening moeten houden met de veiligheidsvoorschriften zijn er paar avond maar 40 kaartjes beschikbaar. Een toegangskaartje geeft een of twee personen uit hetzelfde huishouding toegang. Willen beide ouders deze informatieavond bezoeken dan is slechts een toegangskaartje nodig.

Voor binnenkomst van de aula (via de trap aan de buitenzijde van de aula, bereikbaar via de leerlingeningang aan de Amstenraderweg) zal er triage plaatsvinden waarmee we willen voorkomen dat personen met klachten of met gezinsleden met klachten deze avond niet op school zijn. Verder wordt ouders gevraagd om anderhalve meter afstand te houden en zich verder te houden aan de richtlijnen van het RIVM

Share with friends

Date and Time

Location

Sint-Janscollege

122 Amstenraderweg

6431 EN Hoensbroek

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved