Free

Cercul de Donatori Superscrieri @ Zilele Superscrieri 2019

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Apollo111 Teatrul

Strada Actor Ion Brezoianu

București

Romania

View Map

Event description

Description

Eveniment în cadrul Zilelor Superscrieri 2019
Intrarea în sală se face începând cu 15:30, la 16:00 începem.

Ce se întâmplă: La Zilele Superscrieri 2019 poți fi unul dintre primii susținători a 4 proiecte de jurnalism cetățenesc, care își propun să spargă bula și să schimbe percepții și realități din România anilor care urmează.

Pentru că ești unul dintre oamenii de bine pe care îi știm, vrem să te invităm la o ediție cu totul specială a Cercului de Donatori, dedicată unor jurnaliști care vor să ne schimbe lumea în bine. Targetul nostru? Să strângem 100 de oameni în sala Teatrului Apollo111, duminică, 24 martie, de la ora 16:00, și împreună cu ei să strângem o sumă de bani pentru patru proiecte de jurnalism cetățenesc.

Orice donație e binevenită, pentru că nu doar oferă ajutor real acestor oameni, dar dinamizează licitația și, mai ales, le demonstrează inițiatorilor de proiecte că munca lor nu trece neobservată, că are rost și că sunt persoane dispuse să se implice pentru a o susține.

Cercul de Donatori Superscrieri este organizat împreună cu ARC România și va fi moderat de Mădălina Marcu.


Proiectele:

„Cum ne creștem copiii?”, dela0.ro - O întrebare de interes public, pe care jurnaliștii dela0 vor s-o trateze din perspectiva istorică, din cea medicală și de educație și la cea de cuplu. Ce fel de oameni formăm: vom afla dintr-un demers care să ne ajute să judecăm cu discernământ, dar și sa știi cum sa iei decizii legate de tot ce înseamnă nașterea și creșterea unui copil astăzi. Proiectul urmează să fie lansat.

Mărirea echipei Forum Apulum - Un Funky Citizens din inima țării, Forum Apulum este un ONG de educație civică și media din Alba Iulia, format din oameni care fac muncă voluntară pentru a învăța tinerii din mai multe orașe din țară de ce este important să voteze și să devină responsabili social. Pentru a-și putea menține proiectele, au nevoie să angajeze o persoană, chiar și part-time.

Un film documentar de Radu Ciorniciuc și Lina Vdovîi -
Radu și Lina sunt doi jurnaliști independenți specializați în documentări și investigații care privesc în mod special drepturile omului. Filmul la care lucrează acum, „Il Bel Canto”, își propune să înțeleagă mai bine condiția imigrantului român plecat la muncă în străinătate, cu tot ce implică acest proces: dezrădăcinare, abuz, singurătate, prin exemplul lui Pavel și al fiicei lui, Lina. Filmul este în etapa de dezvoltare.

Un proiect de fotojurnalism de Ioana Moldovan - „Among the few” este un proiect foto documentar de lungă durată despre cum este să trăiești ca minoritar, fie el de natură etnică, religioasă, rasială sau sexuală, în România. Proiectul își propune să documenteze viața celor care nu se regăsesc în majoritate, o majoritate care de cele mai multe ori, hotărăște și pentru ei, mai ales pe plan politic/legislativ, influențându-le existența.

Precizare - Donația minimă recomandată pentru oricare din proiecte este de 50 lei. Donațiile pot fi unice (la fața locului sau prin transfer bancar) sau recurente.


Cercul de Donatori Superscrieri este un eveniment în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), care a adus în România acest model de fundraising bazat pe filantropie, în care donatorii aleg să-și investească inteligent resursele în proiecte în care au încredere.

Evenimentul va fi transmis live pe canalul de Facebook al Fundației Friends For Friends, iar donațiile se vor putea face și online. Vezi aici și aici cum a arătat evenimentul edițiile trecute, când câteva zeci de oameni au adunat 40.000 de euro pentru 9 proiecte.

Mulțumim pentru atenție și sperăm să ne vedem în sala de teatru, la o seară de bine.
Fetele de la FFFFundație

Share with friends

Date and Time

Location

Apollo111 Teatrul

Strada Actor Ion Brezoianu

București

Romania

View Map

Save This Event

Event Saved