
Brainchild Pro – Konferens om särskilt begåvade elever i skolan
Event Information
Description
Hur bemöter skolan bäst särbegåvade elever?
Eventet är fullbokat. För att bli uppsatt på reservlista, maila daniella.as@tekniskamuseet.se.
Hur ska ett barn som lär sig ovanligt snabbt, lätt blir uttråkat av repetition och tänker intensivt bäst bemötas? Särbegåvade barn som inte får stimulans på rätt nivå kan bli inåtvända eller stökiga. Hur ska skolan arbeta för att göra lektionerna stimulerande för alla parter?
Välkommen till höstens stora konferens om särskild begåvning. Dagen är riktad till alla yrkesverksamma som arbetar med skola; pedagog såväl som ledning. Tekniska museet bjuder in till en dag fullmatad med inspirerande föreläsningar och ger verktyg för att arbeta på ett inkluderande sätt med särbegåvade barn.
Några av frågorna som kommer att tas upp är varför och hur särbegåvade elever ska identifieras och stödjas i klassrummet, vilka krav som ställs i den nya skollagen och hur Skolverkets stödmaterial kan användas. Även vilka stöd som går att få samt innebörden av handlingsplanen för kommuner som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har arbetat fram. Detta och mycket mer!
Vårt mål med konferensen är att öka förståelsen för särbegåvade barns sätt att fungera samtidigt som vi ger vägledning i det fortsatta arbetet med att tillgodose deras behov.
För mer information besök www.brainchild.org.
Program:
08:00 – 08:30 Frukost serveras utanför Althinsalen
08:30 – 09:30 Anita Kullander, leg. psykolog, Filurum-grundare, ”Introduktion till särskild begåvning”
09:30 – 10:30 Mona Liljedahl, leg. gymnasielärare, speciallärare, föreläsare, ”Skollagen och Skolverkets stödmaterial”
10:30 – 10:45 Paus
10:45 – 11:45 Nina Elfström och Linda Ankartjärn, leg. psykologer, med stor erfarenhet av utredning av och arbete med särskilt begåvade barn, ”Identifiering och psykologtestning”
11:45 – 11:55 Summering och frågor
11:55 – 13:00 Lunch, serveras i eventrummet
13:00 – 13:50 Pia Rehn, ped.mag, rådgivare på Specialpedagogiska Skolmyndigheten (SPSM), ”Specialpedagogik och handlingsplan”
13:50 – 14:50 Annika Thyberg, matematikutvecklare i Karlstads kommun, ”Lärarperspektiv på arbetet i en föregångskommun ”
14:50 – 15:15 Eftermiddagskaffe, serveras utanför Althinsalen
15:15 – 16:00 Panelsamtal och frågestund
Tider: kl. 08.30 – 16.00, frukost serveras från kl 08.00.
Anmälan: Anmäl dig genom att klicka på den gröna, rektangulära rutan märkt TICKETS uppe till höger. Har du problem med att anmäla dig via formuläret? Mejla i sådana fall dina uppgifter till daniella.as@tekniskamuseet.se så registrerar vi din anmälan åt dig. Uppge de uppgifter som formuläret frågar efter.
Vill du betala med faktura? Maila fakturamottagare, organisationsnummer, namn och emailadress för deltagaren/deltagarna samt eventuella tillgänglighets- eller kostbehov till daniella.as@tekniskamuseet.se.
Pris: 350 kr exkl. moms. I priset ingår frukost, lunch och eftermiddagskaffe.
Särskilda behov: Ange ev allergier/specialkost och tillgänglighetsbehov vid anmälan. Vid behov av syn- eller teckentolk, kontakta oss snarast möjligt, dock senast 27 oktober. Välkomna!
Söndag den 20 november arrangeras ännu en Brainchild-dag med inriktning mot familjer och privatpersoner. Läs mer om den dagen här.
Vill du veta mer?
Kontakta Anna Velander Gisslén på Tekniska museet, telefon 0708-95 65 20, e-post: anna.gisslen@tekniskamuseet.se eller Johan Nyh, Brainchild, e-post: jnyh@rocketmail.com.
#brainchild
www.brainchild.org/pro