€58.86

Bosbad Retraite op Buitenplaats De Hoorneboeg

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Hoorneboeg

5 Hoorneboeg

1213 RE Hilversum

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Verzorg je lichaam en geest tijdens deze ontspannende en verbindende bosbad retraite in de prachtige natuur van Buitenplaats De Hoornboeg

About this Event

De Hoorneboeg – aan de rand van de Hilversumse Hei - is een uitgelezen plek om kennis te maken met bosbaden. Al sinds 1792 is deze unieke buitenplaats een plek die uitnodigt om tot jezelf te komen, en dat is precies waar de methodiek van bosbaden je bij kan helpen. Bosbaden helpt je om op eenvoudige en toegankelijke wijze je verbinding met de natuur te herstellen en zo een hernieuwde bron van inspiratie, welzijn en heling te vinden.

Op dinsdagochtend 21 juli nodigt The Forest Bathing Circle in samenwerking met Buitenplaats De Hoorneboeg jou uit om te komen bosbaden en te genieten van een heerlijke vers bereide gezonde lunch op deze prachtige natuurrijke plek voor inspiratie. Door te vertragen, verstillen en het openen van onze zintuigen maak je verbinding met de natuur en daarmee met jezelf.

Ontmoetingspunt

Buitenplaats De Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum.

Programma:

9:00 Ontvangst en introductie over De Hoorneboeg met thee en koffie

9:30 - 12.15: Bosbad op het terrein van De Hoorneboeg en aangrenzend heidegebied.

12:30 - 13:30 Vegetarische lunch Bij De Tuinman op De Hoorneboeg.

Prijs:

58,90 euro, inclusief begeleiding van Eefje Ludwig, FTI-gecertificeerde gids & inclusief koffie en thee bij ontvangst & vegetarische lunch Bij De Tuinman.

Voor wie?

Bosbaden of shinrin-yoku is geschikt voor iedereen die er nieuwsgierig naar is. Het is heel laagdrempelig. Je hebt er geen speciale vaardigheden of kleding voor nodig, alleen een open mind en de wil om bewust contact te maken met de natuurlijke elementen. Bosbaden draait niet om actieve inspanning. We zullen dan ook niet veel of ver lopen, wanneer we bewegen doen we dat vertraagd.

- Voor deze wandeling moeten deelnemers 18 jaar of ouder zijn.

- Het is niet toegestaan om honden mee te nemen op de wandeling.

- Op de wandeling gaan maximaal 15 personen mee en minimaal 4. Vanwege Covid-19 volgen we alle richtlijnen en aanbevelingen van het RIVM, inclusief een veilige afstand van 1,5 meter. Voor de wandeling ontvang je hierover meer informatie, of neem contact met mij op als je vragen hebt.

- Mochten er minder dan 8 aanmeldingen zijn dan wordt de retraite geannuleerd en ontvang je de kosten weer terug.

Wat gaan we doen?

De retraite begint met een ontvangst Bij De Tuinman waar je onder het genot van thee of koffie rustig kan landen en je meer kan horen over de bijzondere plek die Buitenplaats Hoorneboeg altijd is geweest en is. Vervolgens zullen we gedurende een kleine 3 uur vertragen, verstillen en onze zintuigen gaan inzetten om verbinding te maken met de natuur op het terrein van De Hoorneboeg en de aangrenzende heide. De kunst van bosbaden is de kunst van ons verbinden met de natuur via al onze zintuigen. Het enige dat je hoeft te doen is de uitnodiging te aanvaarden. Moeder Natuur doet de rest.

We vertragen en lopen eigenlijk maar weinig. Het is daarom ook geen wandeling zoals we dat meestal doen. Ik zal je als gids uitnodigen om deel te nemen aan bepaalde activiteiten die je helpen uit je hoofd te komen en contact te maken met je lichaam en je gevoel. Er is een aantal momenten waarop je de mogelijkheid hebt om je ervaringen te delen met de groep, maar dat is niet verplicht.

Als afsluiting van deze retraite kan je genieten van een heerlijke en verse lunch bereid met zoveel mogelijk producten van De Hoorneboeg zelf: honing van de imker uit de tuin, appelcider van de lokale distilleerderij en groenten uit onze de eigen moestuin!

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar theforestbathingcirlce@gmail.com

Met het kopen van een kaartje ga je automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden zoals beschreven op de website van The Forest Bathing Circle.

Share with friends

Date and Time

Location

Hoorneboeg

5 Hoorneboeg

1213 RE Hilversum

Netherlands

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved