Free

Borgerhub [Coding Week]

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

BorgerHub

92 Turnhoutsebaan

2140 Antwerpen

Belgium

View Map

Event description
Kom en ontdek de basis van het coderen gedurende 5 dagen in BorgerHub, van 2 tot 6 maart 2020.

About this Event

Je bent tussen 18 en 25 jaar oud, je kent geen programmeertalen, je weet niet wat het is maar je wordt aangetrokken door nieuwe technologieën en digitale beroepen? De coding week is voor jou!

Kom in de week van 2 tot 6 maart 2020 met ons mee, we zullen de basis en de verschillende soorten programmeertalen bekijken. Je krijgt ook de mogelijkheid om jouw online project te lanceren met de steun van experts en coachs.

Planning

Dag 1: HTML & CSS

Elke webpagina is gecodeerd in een taal die HTML wordt genoemd, wat het skelet is van elke webpagina en wordt gebruikt om structuur, afbeeldingen of formulieren toe te voegen. CSS is de taal die gebruikt wordt om de HTML-inhoud te stijlen. Op deze eerste dag leer je de basis van beide talen, zodat je visueel aantrekkelijke webpagina's kan maken.

Dag 2: Praktijk

Op deze tweede dag breng je het geleerde op de eerste dag in de praktijk door een webpagina met een contactformulier aan te maken.

Dag 3: CMS & Wordpress

De derde dag staat in het teken van de ontdekking van het CMS of Content Management Systeem. Met andere woorden, het is een tool die het mogelijk maakt om, zonder enige technische kennis, de inhoud te scheiden van de lay-out van de website, zodat deze inhoud op een vereenvoudigde manier kan worden bewerkt. Je leert ook hoe je jouw eerste Wordpress, een van de meest complete CMS op de markt, kan installeren.

Dag 4: Werkmethode

Agile-methoden zijn methodieken die vooral gericht zijn op het beheer van IT-projecten. De vierde dag is gewijd aan de presentatie van de verschillende fundamentele fasen van het projectmanagement, zoals planning, kostenraming, deadlines en benodigde middelen.

Dag 5: Projecten afronden en online zetten

De laatste dag staat in het teken van het afronden van de projecten en het online zetten van de websites. Elk team of projectleider zal ook kort de website presenteren aan de MolenGeek partners en andere deelnemers alvorens te ontspannen tijdens een netwerkdiner!

Praktische informatie

Uren: van 9 tot 17 uur

Aantal deelnemers: maximaal 25

Neem een laptop mee (indien mogelijk)

Prijs: GRATIS

Leeftijd: tussen 18 en 25 jaar.

Turnhoutsebaan 92, 2140 Antwerpen

Share with friends

Date and Time

Location

BorgerHub

92 Turnhoutsebaan

2140 Antwerpen

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved