Free

Bookerjeva nagrajenka Olga Tokarczuk v Novi Gorici

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

5 Trg Edvarda Kardelja

5000 Nova Gorica

Slovenia

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Event description
Predfestivalski dogodek Mesta knjige: bookerjeva nagrajenka OLGA TOKARCZUK na velikem odru SNG Nova Gorica

About this Event

V okviru predfestivalskega dogajanja Mesta knjige bo v Novi Gorici gostovala svetovno znana poljska pisateljica in bookerjeva nagrajenka OLGA TOKARCZUK. Na literarnem večeru 26. marca ob 19. uri na velikem odru SNG Nova Gorica, ki ga bo moderirala prevajalka Jana Unuk, bo spregovorila o svojem delu, ustvarjalnih vzgibih in etičnih vrednotah.

Olga Tokarczuk v svoji inovativni prozi, ki jo sama imenuje konstelacijski roman, podaja sliko zunanje in psihološke resničnosti ter raziskuje stanje sodobnega človeka in družbe. Tako v literaturi kot v družbenem udejstvovanju se ukvarja s številnimi aktualnimi družbenimi vprašanji, kot so npr. sprejemanje vsakršne drugačnosti, detabuizacija starosti in smrti, pravice živali in implikacije tehnološkega razvoja. Prejela je številne poljske in mednarodne literarne nagrade, poleg bookerjeve tudi vilenico, prestižno poljsko nagrado nike, nemško nagrado Brücke Berlin in druge. Napisala je devet romanov, od katerih jih je v slovenščino doslej prevedenih pet (Pravek in drugi časi, Dnevna hiša, nočna hiša, Beguni, Pelji svoj plug čez kosti mrtvih in Jakobove bukve), tri zbirke kratkih zgodb in dve knjigi esejev. Je med najbolj prevajanimi poljskimi pisatelji.

Če želite rezervirati tudi prevoz iz Ljubljane in/ali naročiti knjigi, to, prosimo, označite pri registraciji po kliku na gumb "Checkout".

Organizirani prevoz iz Ljubljane v Novo Gorico in nazaj za samo 5 €, za študente in brezposelne brezplačno.

(Predvideni odhod iz LJ ob 17.00, iz GO pa ob 22.00. O konkretnem času in kraju odhoda bodo zainteresirani obveščeni po e-pošti.)

Cena knjig Olge Tokarczuk s promocijskim popustom:*

  • Beguni: 20 € (redna cena: 32,70 €)
  • Jakobove bukve: 25 € (redna cena: 35,90 €)
  • Komplet Beguni + Jakobove bukve: 40 € (redna cena: 68,60 €)

*Ob nakupu knjig je prevoz brezplačen. Če želite naročiti knjigo/komplet knjig, izbrani naslov (Beguni / Jakobove bukve /komplet Beguni + Jakobove bukve) napišite v komentar. Račun za knjigo vam bomo poslali po e-pošti.

Dogodek organizira knjižni festival Mesto knjige v sodelovanju s KUD Police Dubove, Veleposlaništvom Republike Poljske v Ljubljani, Literarnim društvom IA, Oddelkom za slavistiko FF UL in SNG Nova Gorica. Dogodek sta podprli Javna agencija za knjigo RS in Mestna občina Nova Gorica. Medijski sponzor dogodka je Mladina.

Share with friends

Date and Time

Location

Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

5 Trg Edvarda Kardelja

5000 Nova Gorica

Slovenia

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Save This Event

Event Saved