Free

Boliglaboratoriets dialogmøde - Genstart det danske boligbyggeri!

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

KADK

Danneskiold-Samsøes Alle 51, Holmen

1435 København

Denmark

View Map

Event description
Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg og Realdania inviterer den danske byggebranche til dialogmøde.

About this Event

Boligen har afgørende betydning for vores hverdag, vores livskvalitet og vores sociale liv - den danner rammen om vores liv. Hvis vi skal have hjemme i en hverdag og en samtid, der byder på forandringer - f.eks. forandringer af vores familiemønstre og klimaet - så skal boligbyggeriet nødvendigvis kunne svare på disse nye udfordringer.

På den baggrund inviterer Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg og foreningen Realdania nu bygherrer, arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører og entreprenører til at deltage i et nyt boliglabratorium, der har som mål at udvikle 5-7 eksperimentprojekter, der skal realiseres rundt omkring i landet og demonstrere nye løsninger på de udfordringer, vi står overfor. Projekter, der kan realiseres på markedsvilkår inden for de eksisterende økonomiske rammer.

I Danmark er der nu registreret 37 forskellige familieformer. Det kalder i sig selv på nye boformer og nye måder at skabe plads til fællesskabet. Mellem 30 til 40 % af det samlede drivhusgasudslip i Danmark stammer fra byggeriet. Det kalder også på radikalt nye måder at bygge og bo på, som svarer på de specifikke udfordringer og tager hensyn til såvel geografi, identitet, demografi som lokale fællesskaber.

Kun byggebranchen selv kan skabe nye og tidssvarende bud på samtidens udfordringer. Boliglaboratoriet skal derfor skabe det fornødne rum og incitament til at genstarte traditionen for det gode danske boligbyggeri ved at udvikle og realisere nye konkrete bud på et af velfærdssamfundets arkitektoniske fundamenter: Den gode boligbebyggelse.

Alle interesserede inviteres til at deltage i Boliglaboratoriets dialogmøde d. 21. januar kl. 16:00-18:00 på KADK, Festsalen, Danneskoild-Samsøes Alle 51, Holmen, 1435 København

Kom og mød Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg og Filantropidirektør i Realdania Nina Kovsted Helk, der vil fortælle mere om visionerne og ambitionerne med Boliglaboratoriet. Hør nærmere om projektet, ansøgnings- og udvælgelsesprocessen.

Share with friends

Date and Time

Location

KADK

Danneskiold-Samsøes Alle 51, Holmen

1435 København

Denmark

View Map

Save This Event

Event Saved