€16.35

Boeklancering: A Spectator is an Artist Too

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Arti et Amicitiae Amsterdam

Rokin 112

1012 XB Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Op 5 oktober presenteert Johan Idema 'A Spectator is an Artist Too', een nieuw boek over het publiek als co-creator van de kunstervaring.

About this Event

Boeklancering A Spectator is an Artist Too

Op 1 oktober verschijnt A Spectator is an Artist Too, het allereerste boek over hoe mensen in musea kunst kijken en beleven, aan de hand van foto’s van museumbezoekers zelf. De publicatie toont en analyseert hoe kunstmusea veranderen en bezoekers zich steeds vrijer en creatiever – sommigen menen oppervlakkiger – gedragen. Kunstenaars creëren, maar het publiek maakt het werk af. Het boek is samengesteld en geschreven door Johan Idema, gebaseerd op een unieke selectie uit de honderdduizenden foto’s die museumbezoekers wereldwijd de afgelopen jaren online publiceerden.

Graag nodigen we u van harte uit voor de presentatie van het boek, op maandag 5 oktober om 16.15u in Arti et Amicitia in Amsterdam (Rokin 112, op loopafstand van station CS). Aan de hand van de meest frappante beelden licht de auteur toe hoe het boek een ander perspectief biedt op museumbezoek, door bezoekers als onderdeel van de kunst te beschouwen. Ook zal hij vertellen over het unieke beeldonderzoek dat aan de publicatie ten grondslag ligt. Vanwege Covid-19 richtlijnen is het aantal plaatsen beperkt, dus koop tijdig een toegangsbewijs (verkoop alleen online, niet aan de deur).

Meer over de publicatie

A Spectator is an Artist Too is een inspirerend én prikkelend visueel essay over het publiek als co-creator van de kunstervaring. Het boek toont en becommentarieert een nieuwe generatie museumbezoekers, de groeiende invloed van social media en de opkomst van een nieuwe categorie kunst waarin publiek zich kan onderdompelen en kan participeren. Ook laat A Spectator is an Artist Too zien hoe kunst en kijker soms onverwacht veel met elkaar te maken hebben, elkaar nodig hebben en musea als intermediair mensen en kunstwerken betekenisvol kunnen verbinden. Tenslotte signaleert de publicatie ook, in beeld en commentaar, een kantelpunt: het lijkt steeds minder om de kunst zelf te gaan en steeds meer om de belevenis rondom de kunst. Bestel het boek hier.

A Spectator is an Artist Too verschijnt op 1 oktober (Engelstalig, BIS Publishers), met voorwoord van Erik Kessels, directeur van het communicatiebureau KesselsKramer. Het boek is het vervolg op How to Visit an Art Museum, de bestseller van dezelfde auteur die inmiddels in tien talen is verschenen.

Share with friends

Date and Time

Location

Arti et Amicitiae Amsterdam

Rokin 112

1012 XB Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved