Blogaj na svoje

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Klub Openlab - društvo za razvoj inovativnih idej

19 Koroška cesta

4000 Kranj

Slovenia

View Map

Event description
Trikratna delavnica ima preprost namen: na enostaven način narediti čim bolj funkcionalen in čim lepši blog. Od začetka do konca.

About this Event

Kdaj? 7.11.2019 ob 19.00

Za koga? Za vsakega, ki si želi začeti pisati blog "na svoje" in biti neodvisen pri zasnovi in urejanju spletne stvari. Predhodno znanje ni potrebno.

Kaj? Trikratna delavnica "Blogaj na svoje" ima preprost namen: na čim bolj enostaven način narediti čim bolj funkcionalen in čim lepši blog. Od začetka do konca. Vsak, ki pride na delavnico, se bo naučil razvoja "teme" za platformo Ghost. Je relativno novo okolje za urejanje vsebine (CMS - content management system) in ima vse kar potrebuješ za pisanje kakršnega koli bloga oziroma urejanje spletne strani. Skozi delavnico bomo spoznali HTML5, Handlebars.js, CSS framework Bulma ter kako vse skupaj zapakirat v funkcionalno temo za Ghost.

Kdo? Sklop delavnic bosta vodila Mark Breznik in Martin Verbič. Prvi je študent multimedije, mentor in udeleženec delavnic v OpenLab-u, drugi pa študnet medicine. Oba sta bivša dijaka Gimnazije Kranj in zagrizena blogerja.

Kje? V OpenLabu, v tretjem nadstropju Koroške ceste 19, v Kranju :)

Date and Time

Location

Klub Openlab - društvo za razvoj inovativnih idej

19 Koroška cesta

4000 Kranj

Slovenia

View Map

Save This Event

Event Saved