Sold Out

Bepillantás Indonéziába

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Adna Café

6 Török Pál utca

1093 Budapest

Hungary

View Map

Event description

Description

Bemutatkozás:
Harmincz Rita vagyok, világutazó.
Pontosan három évvel ezelőtt csöppentem Balira, egy apró halászfaluba hogy őrizzem valakinek a házát egy hónapig. Az egy hónapból aztán sokkal több lett, majd pár hónappal később elkezdtem kikacsintgatni Kelet-Indonézia felé, és az ottani világ rabja lettem. Indonéziában ragadtam. Azóta az év nagy részét ebben az országban töltöm, újabb kultúrákat és népcsoportokat ismerek meg, és segítek másoknak is utazni.

Miről lesz szó?
Ebben a közel 18 ezer szigetből álló szigetvilágban az itt élők több száz különböző nyelvet beszélnek, de a különféle vallások és az eltérő kultúra ellenére is teljes békében élnek egymással. Hogyan lehetséges ez?
Ezen az estén megmutatom nektek Indonézia csodáit, érintjük Balit és környékét, Sulawesit, Malukut, Florest, Timort és Nyugat-Pápua szigeteit is, ahol többek között elmesélem: hogyan élnek a helyi emberek, mik a szokásaik, miket esznek, hogyan telnek a hétköznapjaik, hogyan és mivel utaznak, milyen egy esküvő vagy egy temetés, miért és hogyan csiszolják le a balinéz emberek fogait, mi az az animizmus, és még sok más érdekességet.

Az előadás 60 perces, utána pedig igyekszem minden kérdésetekre válaszolni.

Belépő: 1000 Ft adomány
A befolyt összegből a Flores szigetén, Maumere városában található Truk-F gyermekotthonnak fogok szükséges dolgokat vásárolni. Az otthon, megerőszakolt fiatalkorú lányoknak biztosít szállást, nincs állandó bevételük, működése a támogatók segítségétől függ. Az alkalmazottak semmilyen fizetést nem kapnak.
Az otthonban én magam is jártam és a tapasztalataimról ebben az írásban számoltam be: http://sargaruhaslany.com/2016/03/07/emberi_tortenetek_viktor_582

Az utazásaim során az emberek a legfontosabbak számomra. Hiszem azt, hogy csak így lehet igazán megismerni a különböző népeket, ha velük és közöttük élünk.

Utazzatok velem ezen az estén, hogy megmutathassam nektek az igazi Indonéziát!

Share with friends

Date and Time

Location

Adna Café

6 Török Pál utca

1093 Budapest

Hungary

View Map

Save This Event

Event Saved