Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

Balmorhea (ZDA)

Menza pri koritu

Thursday, March 21, 2013 from 10:00 PM to 11:30 PM (PDT)

Balmorhea (ZDA)

Ticket Information

Type End Quantity
Rezervacija Ended Free  

Who's Going

Loading your connections...

Share Balmorhea (ZDA)

Event Details

_

Balmorhea (ZDA, Austin, Western Vinyl)
S povsem novim, že sedmim albumom se k nam vrača teksaška zasedba Balmorhea. Predstavila bo svoj novi podvig z naslovom Stranger, ki je tako kot predhodnice izšel pri založbi Western Vinyl.

Album se že z naslovom za kanček odmakne od Balmorhejinega značilnega zvoka, vendar ne predstavlja velikanskega preskoka v nov zvok, temveč zgolj logično nadgradnjo: nežnost akustike, ki je zbujala občutek preteklosti, je dopolnil sodoben zvok klaviatur, distorzirane kitare in tolkal, ki sredi teksaške puščave naleti na konkretno meščansko grobost.

Ob albumu Stranger boste sicer še vedno lahko zadremali in glasbo bi še vedno lahko opisali kot lepo — ji pa sodoben pridih doda dinamičnost, ki smo jo nekateri prej pogrešali. Še posebej v skladbi “Dived”, ko Michael Muller poseže po prav punk-rockerskem kitarskem rifu, v “Pyrakantha”, ko ritmični godbi doda zelo dinamično in zapomljivo bas linijo, in v “Fake Fealty”, ko bend skupaj odpoje zaključni del pesmi in postavi kocine v pravi kot.

Diskografija:
Balmorhea (2007)
Rivers Arms (2008)
Tour EP (2008)
All Is Wild, All Is Silent (2009)
Constellations (2010)
Candor / Clamor (2010 7″ Vinyl) (2010)
Live at Sint-Elisabethkerk (2011)
Stranger (2012)

Zasedba:
Rob Lowe — kitara, piano, melodika, bendzo
Michael Muller — kitara, bendzo, piano
Aisha Burns — violina
Dylan Rieck — čelo
Travis Chapman — pokončni bas
Kendall Clark — bobni/tolkala

Predskupina bo najavljena naknadno.

Vstopnina: 10 €.

Have questions about Balmorhea (ZDA)? Contact Menza pri koritu

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.