Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 90 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 7

Izlagač: Jesenka Ricl, Hrvatsko društvo kulturnog turizma

Suradnici na događaju: Nikolina Baškarad

Opis događaja:

Hrvatsko društvo kulturnog turizma sa sjedištem u Osijeku organizira audiciju za glumce, glazbenike, umjetnike, performere (amatere ili profesionalce) u kazališnim izvedbama u ambijentalnim prostorima grada Osijeka i okolice. Kroz dugogodišnji rad u području kulture i turizma stekli smo iskustvo u organizaciji i produkciji kazališno turističkih predstava. U produkciji Društva trenutno se nalaze tri kazališne izvedbe, Zaboravljena Tvrđa – Vinski trg i Vodenica na Dravi autora scenarija Siniše Kovača te Veličanstveni most autorice scenarija Nikoline Baškarad. Kazališno turističke predstave jedna su od gospodarskih djelatnosti kojima se bavimo. Produkciju tih predstava vodi Jesenka Ricl, predsjednica Društva, magistra umjetnosti i univerzitetski specijalist marketinga u kulturi, dok je za režiranje i pripremu scenarija zadužena Nikolina Baškarad, diplomirana glumica.

​Trenutno naš tim okuplja 15tak osoba, koje čine studenti umjetničkih akademija, diplomirani glumci, studenti Odjela za kulturologiju, tehnička podrška, i brojni drugi.

Ukoliko si u potrazi za novim iskustvima, ukoliko si odgovorna i savjesna osoba prijavi se na audiciju i postani dijelom našeg tima.

Sektor kreativne industrije: Izvedbene umjetnosti – kazalište, balet, ples

Programski sadržaj namijenjen je: Svim zainteresiranim posjetiteljima

Mrežna stranica: www.crocultour.biz

Životopis:

Diplomirala sam na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u zvanju magistre umjetnosti i Ekonomskom fakultetu u Osijeku u zvanju specijalista ekonomije. Dugi niz godina radila sam kao nezavisni profesionalac u zvanju restauratora konzervatora arheološke keramike, da bi u 2012. godini osnovala Hrvatsko društvo kulturnog turizma, sa sjedištem u Osijeku. Od tada moje je područje djelovanja kultura i kreativne industrije, razvoj kulturno turističkih proizvoda te suradnja s partnerima u izradi strateških dokumenata koji se tiču lokalnog i regionalnog razvoja s posebnim naglaskom na održivom razvoju kroz integrirani i holistički pristup u radu..

U 2014. godini sam bila laureatkinja i dobitnica stipendije EUNIC Fellowship Programa za kulturne menadžere.

Trenutno sam zaposlena na mjestu muzejske pedagoginje u Edukacijskom odjelu Muzeja Slavonije u Osijeku, a ujedno sam i dopredsjednica Sekcije kulturnog turizma pri Županijskog komori Osijek HGK

Životopis suradnika:

Nikolina Baškarad rođena je u Travniku, Bosna i Hercegovina. Nakon srednje škole upisuje Akademiju dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli, na odsjeku „Gluma" u klasi docenta Vlade Keroševića. Od siječnja 2015. godine zivi u Osijeku gdje počinje suradnju s Teatrom"054" pri kojem vodi školu glume i igra glavnu ulogu u predstavi „Kraljice" Darko Lukić. Na poziv Petre Blašković glumice HNK Osijek odlazi u Pulu i ostvaruje suradnju s „Istra inspirit- travel Through time" pri čijoj organizaciji učestvuje u pet predstava koje su se svakodnevno izvodile tijekom ljetne sezone 2015. godine. Istra Inspirit je višestruko nagrađivani projekt doživljajnog turizma koji obogaćuje kulturno-turističku ponudu oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove. Tu se prvi put susreće i zaljubljuje u Storytelling I Living history kao oblik interpretacije kulturne baštine.

Sponzor događaja: Jamnica

Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved