ATT SÄTTA MÅL GENOM ATT INVOLVERA MEDARBETARE: HUR GÖR MAN?

Panelen Åtgärder och detaljer

Försäljning slutade

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

vån 24, Götgatan 78

118 30 Södermalm

Sweden

Se karta

Beskrivning av evenemanget

Beskrivning

Att arbeta med mål är ett kraftfullt verktyg för att driva agerande i en organisation och därigenom skapa tydliga resultat. Det kan dock vara svårt att veta vilka mål som är ”rätt”. Traditionellt sett har ledningen för organisationen satt en riktning, mål och strategier. Det har sedan varit resten av organisationens roll att implementera och uppnå detta. Senaste forskningen visar dock att genom låta fler personer vara delaktiga i arbetet ökar ägarskapet över målen och främjar organisationens prestation på lång sikt. Så hur gör man då för att lyckas med detta?

Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) valde att under hösten2018 involvera i stort sett alla 250 medarbetare när de skulle ta fram sina mål. Målen togs fram genom workshops, och med hjälp av en tydlig styrmodell och struktur skapades en röd tråd genom hela organisationen och ett stort engagemang hos medarbetarna. Erik Pihlo är CFO på LRF och kommer tillsammans med Susanne Nilsson, ekonomichef och projektledare för införandet av den nya modellen, berätta om LRF:s resa, vad de lärt sig och deras bästa tips för att lyckas med målstyrning!

Pontus Wadström, som till vardags forskar inom strategi och styrning på KTH, kommer under morgonen bidra med det senaste från teorins värld och presentera resultaten från en ännu opublicerad studie om just ’öppna strategiprocesser’: Vad det får för konsekvenser på val av strategi och mål beroende på vem och hur man involverar, och hur man bör tänka när målen tas fram för att göra rätt.

Passa på att ställ dina frågor redan nu! Under frukostseminariet bjuder vi in till diskussion, där ni får ställa frågor till Pontus, LRF och oss på TIC. Skicka med din fråga redan i anmälan eller ställ den direkt under morgonen.


  • Datum: Fredag 10 maj
  • Tid: Frukost 07.30-08.00, presentation och diskussion 08.00-09.30
  • Plats: Skrapan, Götgatan 78, våning 24, 118 30 Stockholm
  • Anmälan: Anmäl dig genom att registrera dig här eller skicka ett mail till sofia.lundgren@theinformationcompany.se
  • OSA: Senast måndag 6 maj. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.
  • Frågor: Kontakta Sofia Lundgren på sofia.lundgren@theinformationcompany.se eller 0704-972 976


Seminariet vänder sig framförallt till dig som VD, CFO, affärsutvecklingsansvarig, affärsområdes- eller avdelningschef och som på ett eller annat sätt är ansvarig för att just din organisations strategi blir till verklighet.

Fullt upp eller för långt att åka?

Om du inte har möjlighet att komma den 10 maj men tycker att seminariet låter intressant är du välkommen att anmäla ditt intresse genom att skicka ett mail till sofia.lundgren@theinformationcompany.se så bokar vi in ett möte där vi tillsammans går igenom de viktigaste delarna från seminariet och mappar dem mot förutsättningarna för just din organisation.

Läs mer om The Information Company på https://www.theinformationcompany.se/

Tid

Plats

vån 24, Götgatan 78

118 30 Södermalm

Sweden

Se karta

Spara detta event

Händelse sparad