Assertion - att säga nej och sätta gränser

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Online (sänds från Platinum Academy)

Åsögatan

116 32 Södermalm

Sweden

Event description

Description

Onlinekurs: "Assertion - att säga nej och sätta gränser"

Ordet assertion kommer från latinets assertio - “jag hävdar”. Att vara assertiv är att våga säga vad du tycker, att värdera dig själv och att kunna hantera konflikter och svåra situationer på ett konstruktivt sätt. Att vara assertiv är alltså inte samma sak som att vara aggressiv.

Den här webkursen är för dig som vill hitta din röst, bli mer handlingskraftig och lära dig ta plats. Som hyssjades, ignorerades eller bestraffades när du som liten uttryckte dina behov, önskemål, känslor eller tankar. Som växte upp i en familj där andras känslor och behov gick först och som därför inte gavs chansen att träna på att vara kraftfull.


Målet för kursen är:

  • Att du ska bli bekväm med att uttrycka åsikter och stå upp för dig själv

  • Att du ska lära dig sätta gränser och börja prioritera dina egna behov och känslor.

  • Att du ska ha kunskap att känna igen verbala övertramp, och verktygen för att bemöta angreppen på ett passande och säkert sätt.


Kursen är praktiskt inriktad och bygger på välbeprövade övningar och psykologiska forskningen kring transaktionell analys och assertion. Kursen består av fem föreläsningar som sänds live. Du lyssnar i datorn eller din mobil och mellan varje föreläsning får du övningar som syftar till att hjälpa dig i läkningsprocessen. Varje föreläsning har olika infallsvinklar, eller teman.


Datum för webföreläsningarna: tisdag 7/5, 14/5, 21/5, 28/5 och 4/6 kl18.30-19.15


*Du kommer inte att behöva prata eller synas i bild under kursen. Du loggar in till kurstillfällena via en länk som mejlas ut i förväg. Du lyssnar och gör övningarna i din egen takt. Samtliga kursdeltagare är anonyma för varandra och Tobias har tystnadsplikt.

Share with friends

Date and Time

Location

Online (sänds från Platinum Academy)

Åsögatan

116 32 Södermalm

Sweden

Save This Event

Event Saved