Art of Ageing Conference and Festival

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Pécs

Jókai square 6.

7621 Pécs

Hungary

View Map

Event description

Description

A Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete 2018. október 3-7. között Kortalan Tudomány (Art of Ageing) címmel INGYENES konferenciát és fesztivált rendez Pécsett. Az I. Nemzetközi Transzdiszciplináris Konferencián magyar és külföldi vendégek egyaránt előadnak. A 2018-as év témája az AGEING. Röviden az aktív időskor, az öregedés vizsgálata kerül boncolgatásra. A transzdiszciplinaritás (a társadalom és üzleti élet bevonása az egyetemi tudományos életbe) eszméjének megfelelően az előadások stílusát közérthetőnek, gondolatébresztőnek, és kevésbé részletekbe menőnek kívánjuk meghatározni. A hallgatóság nemcsak szakértőkből, hanem diákokból és laikusokból tevődik majd össze. Így mindenkit bátorítunk a részvételre, hiszen érdekességeket osztunk meg, NEM CSAK TUDÓSOKNAK!


Fontos, hogy a konferencia nem csak az emberi öregedésről szól, és a témáját tágan kell értelmezni. Helyet szánunk benne többek között az anyag és az idő múlásának, az idő filozófiai megközelítésének, a bor öregedésének (ami a minőségét növeli), a tudomány múltjának és jövőjének, és egyéb kapcsolódó témáknak.

A szekciók magyar címei a következők:
• 10.03., szerda délután (14:00-20:00): Jelened a jövőd
• 10.04., csütörtök délelőtt (9:00-12:00): Élénk elmék
• 10.04., csütörtök délután (13:00-16:00): InnovatÍV-kreatÍV
• 10.05., péntek délelőtt (9:00-12:00): ÁtMENETben, Prof. Peter Walter (2018 Breakthrough Prize in Life Sciences nyertese) előadása

Nemcsak a konferenciára, hanem az azt keretbe foglaló programokra, valamint a fesztivál alatt megrendezett eseményekre is szeretettel várunk mindenkit! :)
The Institute of Transdisciplinary Discoveries will organise the 1st International Transdisciplinary Conference at the University of Pécs in the period 3-7 October 2018, with international and hungarian speakers and guests. In line with the Institute current research theme AGEING, the conference will explore various aspects of the ageing process, human, biological and material. To allow for a wider reach and responding to our transdisciplinary ethos, the presentations will aim at providing interesting, thought-provoking wider perspectives on the various themes. The scientific conference will be opened not only to the experts, but will invite also students and general public. So, we are encouraging anybody with an interest in science, reasoned debate and the ageing processes to join us for three days of public engagement with sciences.

Date and Time

Location

Pécs

Jókai square 6.

7621 Pécs

Hungary

View Map

Save This Event

Event Saved