Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Umeå

Storgatan 46A

903 26 Umeå

Sweden

View Map

Event description

Description

Välkommen till en frukost med fokus på investeringar inom dataspelsbranschen på P5 i vävenhuset.

Spelindustrin är världens snabbast växande industri och förväntas snart nå en årsomsättning på 2000 miljarder*. Spel är en bransch där Sverige har en ledande roll trots sin relativa storlek. Idag når svenskutvecklade spel ut till var tionde människa** på jorden!

Sveriges spelindustri har vuxit med i snitt 35% per år de senaste 10 åren**. Exporten av spel är idag större än vår lastbilsexport och inom något år förväntas den även gå förbi exporten av järnmalm. Grundare och tidiga investerare i spelbolag är den största gruppen av nya miljardärer i Sverige. Detta har skapat ett enormt intresse för spel som investering.

Norra Sverige är viktigt

Luleå Tekniska Universitet startade en av Europas första akademiska spelutvecklarutbildning i Skellefteå och sedan dess har ca 600 spelutvecklare examinerats. Dessa utgör idag en betydande del av spelindustri. Umeåbolaget Daydream var ett av Sveriges första digitala spelbolag på börsen. Vi har Norrländska rötter på spelentreprenörer bakom succéer som t ex Mojang, King och Paradox.

Arctic Game Lab

2015 etablerades projektet Arctic Game Lab med syfte att skapa ett hållbart kluster av spelföretag i norra Norrland. Idag finns 32 spelutvecklande bolag och drygt 150 professionella spelutvecklare i Boden, Luleå, Piteå, Skellefteå och Umeå. Arctic Game Labs långsiktiga mål är att regionen år 2030 ska ha nått 1000 professionella spelutvecklare i 100 bolag. För att lyckas med detta behövs fler utbildningar, bättre innovationsprocesser och mer riskkapital.

Investera?

Digitala spel är “born global” och når direkt vid lansering en internationell marknad utan större distributionskostnader. En lyckad spellansering genererar därför väldigt höga vinster, vilket även är skälet till höga bolagsvärderingar. Dock är det är minst sagt svårt att i ett tidigt skede identifiera de företag som har störst potential att lyckas.


För att göra det enklare och säkrare för er att investera i spel har vi bjudit in några av Sveriges bästa spelinvesterare för att ta del av deras erfarenheter och erbjudande (ett norrländskt initiativ).

Program

07:30: Arctic Game Lab hälsar välkomna

07:45 Norrlandsfonden - Vår roll och ambition inom spel

08:00 Per-Arne Lundberg, Goodbye Kansas Game Invest

08:20 Frågor och svar kring planerad investeringsfond

08:30 Avslutning

Efter mötet finns möjlighet till enskilda samtal med Per-Arne


Share with friends

Date and Time

Location

Umeå

Storgatan 46A

903 26 Umeå

Sweden

View Map

Save This Event

Event Saved