Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

Aprilski sastanak korisnicke grupe HTML5 i JavaScript Banja Luka

Korisnička grupa BLbit Banja Luka

Thursday, April 16, 2015 from 5:00 PM to 7:00 PM (CEST)

Ticket Information

Type End Quantity
Besplatne karte Ended Free  

Share Aprilski sastanak korisnicke grupe HTML5 i JavaScript Banja Luka

Event Details

LogoKorisnička grupa "HTML5 i JavaScript Banja Luka"

četvrtak 16.04.2015, u 17h organizuje novi sastanak u prostorijama ICBL-a BanjaLuka.

ICBL je u maloj žutoj zgradi odmah pored PMF-a. Ima mali ulaz u dvorište i na parking. Ulaz u zgradu je iz dvorišta, sa zadnje strane. Sala je u prizemlju.

 

 


Tema je  

AD infrastruktura pješke ili sportskim autom do mora?

NAPOMENA: Sastanak je u znaku predstojeće MS Network 5 konferencije https://msnetwork.ba/. Podjelićemo dvije besplatne kotizacije za konferenciju u Neumu, 27-29. aprila + jos neke nagrade.

Ovaj put imamo IT temu za razliku od klasičnih developerskih. Obavjestite kolege koji bi mogli biti zainteresovani. 


U situacijama kako bi lakse zavrsili aktivnosti ne samo u AD infrastrukturi nego i ostalim Microsoft servisima koristimo moćni i snažni PowerShell. Zasto pjesaciti kada imamo auto? Kroz ovu rutu puta do mora vodicemo Vas komandama PowerShella koje omogucavaju korisniku veliku pomoc kod administracije AD infrastrukture. Prakticnim primjerima I sugestijama te prezentacijama omogucujemo da se sagledaju prednosti i mogucnosti PoweShell-a u odnosu na GUI kod AD-a u ovom slučaju. Podizanje AD infrastrukture i pripadajućih servisa kroz PS, te admin komande u powershellu koje omogucavaju administratorima olaksice za rad sa AD-om kao temeljnim servisom IT infrastrukture. Na ovom predavanju ćemo pokušati približiti slušateljima PS, jer u doba Clouda i servisa u Cloud infrastrukturi moramo koristiti alate koji su brzi, efikasni i remote dostupni u svakoj situaciji. 


 

Predavač: Predrag Joldžić

Predrag Joldžić je sistem inženjer u Hypo Alpe Adria Bank a.d. Banja Luka, sa više od 8 godina iskustva na raznim IT projektima. Učestvovao na implementaciji i administraciji različitih Windows platformi, rješenja i servisa, kao i rješenja baziranih na virtuelizacijskim tehnologijama.
Have questions about Aprilski sastanak korisnicke grupe HTML5 i JavaScript Banja Luka? Contact Korisnička grupa BLbit Banja Luka

When & Where


ICBL
Mladena Stojanovića 4
78000 Banja Luka
Bosnia & Herzegovina

Thursday, April 16, 2015 from 5:00 PM to 7:00 PM (CEST)


  Add to my calendar

Organiser

Korisnička grupa BLbit Banja Luka

Korisnička grupa “BLbit Banja Luka” na jednom mjestu okuplja profesionalce i druge osobe zainteresovane za razvoj aplikacija nezavisnih od platforme.

Okupljanja su u prostorijama ICBL-a. Samo okupljanje se sastoji od jednog ili dva predavanja u trajanju od sat ili sat i po, te dodatnog druženja, upoznavanja i razmjene iskustava.

https://www.facebook.com/groups/blbit/ - Facebook stranica
https://twitter.com/blbitug - Twitter stranica
https://www.meetup.com/BLbitUG/ - Meetup stranica
https://plus.google.com/u/0/communiti…/110019016262746200628 - Google+ stranica

Sponsori:
MS Community BiH
Seavus

  Contact the Organiser

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.