Gratis

Afterwork i Rehabiliteringsträdgården i Alnarp

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid och plats

Plats

Plats

Pomonavägen 10

Rehabiliteringsträdgården

10 Pomonavägen

230 53 Alnarp

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

SLU Alnarp Alumn har det stora nöjet att bjuda in till den första av fyra tematiska afterworks som arrangeras för alumner och vänner! Vi startar med Tema Trädgård, där deltagarna får möjlighet att besöka och få veta mer om Rehabiliteringsträdgården i Alnarp. På plats finns också Programmet för Odlad Mångfald (POM), som kommer berätta om sin verksamhet.

SLU Alnarp har genom sin forskning blivit ledande inom ämnesområdet naturbaserad vård och rehabilitering. Alnarps Rehabiliteringsträdgård är ett Living Lab vid SLU Alnarp. Forskningen vid Alnarps Rehabiliteringsträdgård kombinerar teorier från miljöpsykologi, landskapsarkitektur och trädgård med medicin, sjukgymnastik, arbetsterapi och psykoterapi genom samverkan med andra universitet, landsting och myndigheter.

Pom är Sveriges nationella insats för att långsiktigt bevara och nyttja våra kulturväxter och deras vilda släktingar. Mellan 2002 och 2010 genomförde Pom åtta olika landsomfattande inventeringar av äldre trädgårdsväxter, bland annat frukt, bär, krukväxter, perenner och rosor. I Nationella genbanken bevaras drygt 2200 sorter som samlades in och valdes ut för långsiktigt bevarande. Under varumärket Grönt kulturarv lanseras växtmaterial ur genbankens samlingar.

Vi bjuder på mingelmat och alkoholfri dryck. Alla är välkomna att delta, oavsett om du är SLU-alumn, student eller bara intresserad av vad som händer på Alnarp. Eventet är kostnadsfritt och arrangeras i samarbete med Trädgårdsingenjörernas Riksförbund och Sveriges Hortonomförbund.

Tid och plats: 25 oktober 2018 kl. 16.00-18.30. I Rehabiliteringsträdgården, Pomonavägen 10 i Alnarp.

Anmäl dig senast den 20 okt via denna länk. OBS! Antalet deltagare är begränsat, anmälan krävs!

Foto omslagsbild: Jenny Svennås-Gillner, SLU 2013.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid och plats

Plats

Pomonavägen 10

Rehabiliteringsträdgården

10 Pomonavägen

230 53 Alnarp

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved