Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

Adobe WebUp #5

Adobe Systems

Thursday, May 31, 2012 from 5:10 PM to 10:00 PM (EEST)

Adobe WebUp #5

Ticket Information

Type End Quantity
Vin si eu! Ended Free  

Share Adobe WebUp #5

Event Details

Editia 5 a seriei Adobe WebUp are pentru prima data mai multi prezentatori din afara Adobe (3) decat din Adobe (2). 

Si de aceasta data vom avea partea de socializare/networking. Pentru ca din feedbackul primit a rezultat ca nu toata lumea intelege care este rostul acestei pauze m-am gandit sa va dau cateva motive pentru care ar fi interesanta: discutii mai detaliate cu prezentatorii sau ceilalti participanti despre subiectele serii, discutii intre voi despre orice este cool in web azi, prezentarea de oportunitati/joburi pentru web developeri/designeri.

Daca vrei sa prezinti ceva in partea de "unconference" trimite-mi un email. Ce inseamna asta? Daca ai un proiect interesant sau ai descoperit o librarie/framework interesant si vrei sa impartasesti cu participantii intr-o forma informala, atunci tot ce ai de facut este sa ma contactezi inainte de eveniment (mcorlan (at) adobe (punct) com) si eu voi anunta participantii iar tu vei putea folosi laptopul propriu sa prezinti celor interesati. Deschiderea neoficiala a facut-o Cristian Pascu la Adobe WebUp #3 cand a aratat produsul la care lucreaza celor interesati.

O sa avem live streaming la o calitate buna  zic eu.

Programul conferintei #5 este:

17:10 – 17:55 Registration   
17:55 – 18:00 Introduction   
18:00 – 19:00

Advanced CSS Layout Tehcniques

Prezentarea modulelor de layout propuse de CSS WG din cadrul W3C, aspecte teoretice, suportul in browser si exemple.

Dan este front-end developer la Adobe Romania de mai bine de 8 ani.

Dan Popa / Adobe
19:00 – 20:00

Take your web apps offline with Application Cache

Afla cum HTML5 Application Cache iti permite sa-ti pastrezi aplicatia functionala chiar si fara conexiune la Internet, tips & tricks, gotchas si live coding.

Ionut este dezvoltator Java cu mai mult de 7 ani experienta in dezvoltarea de aplicatii enterprise. Lucreaza la Adobe de 4 ani ca si Computer Scientist in grupul de Digital Publishing.

Ionut Margelatu / Adobe
20:00 – 20:30

Break / Networking Session

 
20:30 – 21:00

Introduction to HTML5 History API

Scurt istoric HTML, W3C si WHATWG Avantajul folosirii HTML5 History in locul hashtag-urilor si hashbang-urilor. Impactul implementarii asupra motoarelor de cautare

Cosmin este programator pasionat de web si start-upuri. In prezent co-fondator la Storebeez.com si angajat IBM Romania.

Cosmin Nicula / Software Developer 
21:00 – 21:30

Common mistakes in Mobile Web Apps

Sfaturi despre cum sa ai o aplicatie ingrozitoare, sau, un pic de neuroni pusi la treaba si aplicatia va fi OK Vom vorbi despre Application Flow, UX si administrarea resurselor.

David (@unneuron) este Web Developer in cadrul Gameloft Romania. A dezvoltat siteuri, aplicatii web si aplicatii pentru mobile. In prezent lucreaza la Gameloft LIVE! - aplicatie web pentru smartphone-uri si tablete (iOS si Android).

David Emanuel Oprea / Web Developer
21:30 – 22:00

From development to evolution

Afla cum industria pentru adulti a impins la limita tehnologia: de la Apache la Nginx pentru sustinerea de request-uri, despre sisteme de cache (pentru reducerea numarului de servere si a request-urilor), de la Web 2.0 la Web 3.0 (compatibilitatea platformelor mobile si HTML5 cache), despre HD pentru live streaming si optimizarea lui.

Andrei a inceput sa "faca" web din 2004 trecand din backend la frontend si apoi la management. A cantat 5 ani la bass si a trecut prin OMV si fundeal.ro. Este mandru de pisica lui si pasionat de extrem biking si snowboarding.

Andrei Epure / Manager

 

Pentru amatorii de Twitter, nu uitati ca tagul editiei 5 este #AdobeWebUp5 si contul oficial de Twitter este @AdobeWebUp. Ca sa citez dintr-un clasic "Citeste si da mai departe!" - vrem sa avem sala plina de oameni pasionati de web ca si tine :)

Ne vedem pe 31 Mai incepand cu ora 17:10 la etajul 6 al cladiri Anchor Plaza de langa Plaza Romania Mall.

Have questions about Adobe WebUp #5? Contact Adobe Systems

When & Where


Adobe Systems Romania
BD Timisoara, 26Z, Anchor Plaza, 6th floor
061331 Bucharest
Romania

Thursday, May 31, 2012 from 5:10 PM to 10:00 PM (EEST)


  Add to my calendar

Organizer

Adobe Systems

Adobe revolutionizes how the world engages with ideas and information. Our award-winning software and technologies have set the standard for communication and collaboration for more than 25 years, bringing vital and engaging experiences to people across media and to every screen in their lives, at work and at play.

  Contact the Organizer

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.