Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

Adobe WebUp #4

Adobe Systems

Thursday, April 26, 2012 from 5:00 PM to 9:15 PM (EEST)

Adobe WebUp #4

Ticket Information

Type End Quantity
Vin si eu! Ended Free  

Share Adobe WebUp #4

Event Details

Cel de-al patrulea eveniment al seriei Adobe WebUp aduce o premiera: vom avea doi prezentatori care nu lucreaza la Adobe. Nu stiu cum de s-a nimerit, dar nu cred ca am fi putut avea patru sesiuni mai diferite intre ele.

Si de aceasta data vom avea partea de socializare/networking. Pentru ca din feedbackul primit a rezultat ca nu toata lumea intelege care este rostul acestei pauze m-am gandit sa va dau cateva motive pentru care ar fi interesanta: discutii mai detaliate cu prezentatorii sau ceilalti participanti despre subiectele serii, discutii intre voi despre orice este cool in web azi, prezentarea de oportunitati/joburi pentru web developeri/designeri.

Tot in cadrul acestei pauze (ca si in partea de registration) o sa avem pentru prima data o sectiune de "unconference". Ce inseamna asta? Daca ai un proiect interesant sau ai descoperit o librarie/framework interesant si vrei sa impartasesti cu participantii intr-o forma informala, atunci tot ce ai de facut este sa ma contactezi inainte de eveniment (mcorlan (at) adobe (punct) com) si eu voi anunta participantii iar tu vei putea folosi laptopul propriu sa prezinti celor interesati. Deschiderea neoficiala a facut-o Cristian Pascu la Adobe WebUp #3 cand a aratat produsul la care lucreaza celor interesati.

Data trecuta am testat apele cu live streaming.  Pentru aceasta editie o sa avem live streaming la o calitate buna  zic eu. Tineti un ochi aici pentru ca o sa fac update atunci cand am URL-ul pentru streaming.

Programul conferintei #4 este:

17:10 – 17:55 Registration   
17:55 – 18:00 Introduction   
18:00 – 18:30

Real life, real-time Sinatra, CoffeeScript and Node.js

Prezentarea isi doreste sa treaca in revista caracteristicile unei aplicatii web dezvoltata in Ruby/Sinatra, CoffeeScript/jQuery/Backbone si Node.js, totul cu multe exemple din codul sursa (necenzurat!). 

Cristian este programator devenit antreprenor in urma cu 3 ani printr-un produs comercial (http://flairbuilder.com) dezvoltat in Flex si Adobe AIR. Acum porneste un al doilea produs (http://bicodr.com), o aplicatie web menita sa faciliteze dezvoltatorilor web programarea de situri HTML5/CSS3.

Cristian Pascu / Antreprenor
18:30 – 19:15

What's all the fuss about Node.js

Ce este Node.js - use case-uri, best practices, librarii interesante. Alexandru o sa prezinte si aplicatii cool facute peste Node.js.

Fost developer de Joomla la o companie americana (iJoomla) pozitie in care a facut si backend (PHP & MySQL) si frontend. Fan inrait Node.js si Stackoverflow.

Alexandru Vladutu / JavaScript Developer
19:15 – 19:45

Break / Networking Session

 
19:45 – 20:45

Introduction to LESS and Bootstrap

LESS adauga CSS-ului variabile, operatii si functii. Se “compileaza” deci simplu spus este CSS pentru programatori. Boostrap este un framework simplu si flexibil bazat peLESS pentru HTML, CSS si JavaScript ce ofera un set popular de componente UI si widgets.

Daniel Popescu este fost dezvoltator Flex si ActionScript cu mai mult de 5 ani experienta in dezvoltarea de RIA. Cu un an in urma a inceput sa foloseasca exclusiv JavaScript si HTML. Lucreaza la Adobe din 2010 ca si Computer Scientist parte din echipa Collaborative Translation Technology.

Daniel Popescu / Adobe
20:45 – 21:15

Introduction to PhoneGap


Aceasta este sesiunea introductorie dintr-o serie de prezentari despre PhoneGap. PhoneGap permite realizarea de aplicatii pentru cele mai populare platforme mobile la ora actuala. Vei vedea exemple de aplicatii PhoneGap si vei afla unde poate fi folosit si ce nevoi rezolva. In sesiunile urmatoare o sa intram si in partea de cod.

Mihai Corlan este worldwide web developer evangelist la Adobe, pozitie pe care o ocupa din 2008. In aceasta calitate vorbeste la conferinte, scrie articole tehnice, si cod cand in Romania, cand in alte parti ale lumii.

Mihai Corlan / Adobe

 

Pentru amatorii de Twitter, nu uitati ca tagul editiei 4 este #AdobeWebUp4 si contul oficial de Twitter este @AdobeWebUp. Ca sa citez dintr-un clasic "Citeste si da mai departe!" - vrem sa avem sala plina de oameni pasionati de web ca si tine :)

Ne vedem pe 26 Aprilie incepand cu ora 17:10 la etajul 6 al cladiri Anchor Plaza de langa Plaza Romania Mall.

Have questions about Adobe WebUp #4? Contact Adobe Systems

When & Where


Adobe Systems Romania
BD Timisoara, 26Z, Anchor Plaza, 6th floor
061331 Bucharest
Romania

Thursday, April 26, 2012 from 5:00 PM to 9:15 PM (EEST)


  Add to my calendar

Organizer

Adobe Systems

Adobe revolutionizes how the world engages with ideas and information. Our award-winning software and technologies have set the standard for communication and collaboration for more than 25 years, bringing vital and engaging experiences to people across media and to every screen in their lives, at work and at play.

  Contact the Organizer

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.