€22.52 – €26.62

ActiveSnowHike Ζηρεια: Λιμνη Δασιου

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Σταθμός Μετρό Αγ. Αντώνιος

Ethnarchou Makariou 45, Peristeri

Athens

Greece

View Map

Event description

Description

Μια μικρή, πανέμορφη, εποχιακή αλπική λίμνη είναι ο προορισμός της επόμενης περιπέτειας μας. Στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, η Λίμνη Δασίου, δημιουργείται ανά εποχές στους βορειοδυτικούς πρόποδες του όρους Ζήρεια.

Σε 10 απολαυστικά χιλιόμετρα, τα πιο πολλά μέσα στα έλατα, θα επισκεφθούμε τη λίμνη για να θαυμάσουμε το θέαμα, αν είμαστε τυχεροί και με χιονάκι, πριν καταλήξουμε στα Τρίκαλα Κορινθίας για φαγητό.

Picture
​Βρίσκεται σε υψόμετρο 1480μ, έχει έκταση περίπου 120 στρέμματα το βάθος της δεν ξεπερνά τα 1-2 μέτρα στο βαθύτερο σημείο της και παρόλο που το μέγεθός της είναι πολύ μικρό, το τοπίο που δημιουργεί είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Είναι περιτριγυρισμένη από έλατα και ορεινή βλάστηση και στο μέσο της σχηματίζει ένα μικρό νησάκι.

​Μπορεί κανείς να δει νερό στη συγκεκριμένη λίμνη συνήθως από το Δεκέμβριο μέχρι τέλη Απριλίου, ανάλογα με τις βροχοπτώσεις και τα χιόνια του χειμώνα, από τις συγκεντρώσεις των νερών της βροχής και το λιώσιμο του χιονιού της γύρω περιοχής. Όταν το τοπίο είναι χιονισμένο, εννοείται ότι είναι μαγευτικό: όλα κάτασπρα, η λίμνη παγώνει σε σημείο που ενίοτε μπορεί κανείς να περπατήσει πάνω της.

Picture

Το καλοκαίρι, όταν η λίμνη στεγνώνει, φαίνεται σαν μέρος του οροπεδίου - λιβάδι με αγριολούλουδα κι άλλη βλάστηση.
Η περιοχή της λίμνης Δασίου είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura2000 μια και η σημασία της σαν βιότοπος είναι μεγάλη - εκεί υπάρχουν 4 σπάνια ενδημικά φυτά (εκτός των άλλων την περιοχής) καθώς και σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου. Είναι πολύ σημαντική γιατί τα νερά της διοχετεύονται υπογείως στην πηγή Κεφαλάρι, πηγή που υδρεύει χωριά της περιοχής.

Picture

Περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ.


Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή είναι κατάλληλη και για Αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό***

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι συνθήκες χιονιού που θα επικρατούν την ημέρα της περιπέτειας δεν θα επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή διεξαγωγή της συγκεκριμένης διαδρομής χωρίς χειμερινό ορειβατικό εξοπλισμό, θα γίνει εναλλακτική διαδρομή.

Δηλώσεις συμμετοχής με τιμή για έγκαιρη εγγραφή* μέχρι 12 Φεβρουαρίου ή για τις πρώτες 25 θέσεις (όποιο έρθει πρώτο).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 17 Φεβρουαρίου 2019.


Σημείο Συνάντησης: Περιστέρι, Σταθμός Μετρό Άγιος Αντώνιος

Ώρα Συνάντησης: 06:30
Ώρα Αναχώρησης: 07:00
Ώρα Επιστροφής: ~22:30
Απόσταση Πεζοπορίας: 10Km περίπου
Διάρκεια Πεζοπορίας: 5hrs περίπου μαζί με τις στάσεις, ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +123m
Υψομετρικά Καταβασης: ~ -434m
Βαθμός Δυσκολίας: 1 (1+ αν γίνει με χιόνι)
(Αν είσαι αρχάριος/α κάνε κλικ στα μπλε γράμματα του λινκ και διάβασε λεπτομέρειες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση για να καταλάβεις κατά πόσο θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την περιπέτεια)
Συμμετοχή Αρχαρίων:
Picture


* Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2019 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR21 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR25.

Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισητήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα. Ακυρωτικά για μονοήμερες περιπέτειες σε συντομία: ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις, οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος: 15+ μέρες = πλήρες refund / 15-7 μέρες = 50% refund / 7-0 μέρες ή no show = non-refundable. Μεταφορά εισητηρίου ή χρήση σε άλλη περιπέτεια μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ ΠΡΙΝ ισχύσουν οποιαδήποτε ακυρωτικά. Απαραίτητη, αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση συμμετοχής σε πεζοπορίες: πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ (αν έρθεις χωρίς πεζοπορικά μποτάκια δεν θα πεζοπορήσεις). Σε περίπτωση πεζοπορίας σε χιόνι είναι απαραίτητες ορειβατικές γκέτες.

Σε περίπτωση που δεν έχεις λογαριασμό PayPal, πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' εκτός από Paypal, απλά να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress). Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σε προφυλάσσει από το να δίνεις στοιχεία καρτών σου για αγορές, μια κι έχεις πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.Share with friends

Date and Time

Location

Σταθμός Μετρό Αγ. Αντώνιος

Ethnarchou Makariou 45, Peristeri

Athens

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved