ActiveIceAgeHike Παρνασσος: Bonikl - Επταστομος

Actions Panel

Ticket sales end soon

ActiveIceAgeHike Παρνασσος: Bonikl - Επταστομος

Έλα να πεζοπορήσεις τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Παρνασσού σε μια παραμυθένια διαδρομή στο νοτιότερο παγετώνα της Ευρώπης: τον Επτάστομο!

When and where

Date and time

Location

κοντά στο Σταθμό Μετρό Αγ. Αντώνιος Ethnarchou Makariou 45 Peristeri Greece

Map and directions

How to get there

Refund Policy

No Refunds

About this event

  • 15 hours 30 minutes
  • Mobile eTicket

Σε μια παραμυθένια κι ιδιαίτερη διαδρομή ανάμεσα σε πυκνόφυτα έλατα, που αν είμαστε τυχεροί, θα είναι διακοσμημένα με χιονάκι, θα πεζοπορήσουμε το εύκολο κι ευχάριστο μονοπάτι που οδηγεί στο χείλος του σπηλαιοβάραθρου του νοτιότερου παγετώνα της Ευρώπης που βρίσκεται κρυμμένος στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Παρνασσού: του Επτάστομου και θα έχουμε χρόνο να το θαυμάσουμε από ψηλά!

Απολαυστικά βήματα στο χιόνι θα μας οδηγήσουν στο μονοπάτι μας που ελίσσεται μέσα σε πανέμορφο, πυκνό δάσος, με εναλλαγές σκηνικού, πότε σε κλειστό και πότε σε ανοικτό πεδίο, πότε σε συστάδες επιβλητικών κωνοφόρων και πότε σε πανέμορφα, απλωτά ξέφωτα, σαν λευκές πίστες, όλα μαγικά!

Η συγκεκριμένη περιπέτεια δεν αφορά καταρρίχηση στο σπηλαιοβάραρθρο, αλλά πεζοπορία στο πανέμορφο μονοπάτι με έλατα στις πλαγιές του Παρνασσού για να θαυμάσουμε από ψηλά το σπηλαιοβάραρθρο (δεν θα κάνουμε ραπέλ για να το κατέβουμε).

Ο Επτάστομος ή Κάρκαρος είναι σπηλαιοβάραθρο το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού αποτελεί τον νοτιότερο παγετώνα της Ευρώπης, εξαιτίας του πάγου που υπάρχει στο εσωτερικό του και ο οποίος διατηρείται όλο τον χρόνο. Στο συγκεκριμένο βάραθρο επικρατούν σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας χειμώνα – καλοκαίρι από 0 °C έως -2 °C. Το εσωτερικό του σπηλαίου προσεγγίζεται μόνο με σχοινιά καταρρίχησης.

Η μαγευτική, εύκολη και παιχνιδιάρικη διαδρομή θα αποτυπωθεί στο μυαλό σου για πάντα, μια και καμιά φωτογραφία δεν μπορεί να συλλάβει τέτοια ομορφιά!!!

Ακολούθως, μετά το τέλος της πεζοπορίας, θα μεταφερθούμε στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα για φαγητό, βόλτα και καφέ πριν την επιστροφή στην Αθήνα το ίδιο βράδυ.

Η πεζοπορική διαδρομή είναι κατάλληλη και για αρχάριους που διαθέτουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, την προϋπόθεση ότι έχουν τουλάχιστον τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό. Επίπεδο σε βουναλάκια = 3

Για περισσότερες πληροφορίες, προϋποθέσεις συμμετοχής σε φυσική κατάσταση, ελάχιστο βασικό εξοπλισμό, συμμετοχή αρχαρίων και όρους συμμετοχής κάνε κλικ ΕΔΩ.

Κάνε κλικ δεξιά στο πορτοκαλί κουμπί «Reserve A Spot» για να κάνεις άμεσα εγγραφή ηλεκτρονικά, να κατοχυρώσεις τη θέση σου και να λάβεις το εισιτήριο συμμετοχής στο email σου σε δευτερόλεπτα.

Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες Θέσεις, θα έχεις την ευχέρεια να αφήσεις τα στοιχεία σου σε λίστα αναμονής.

Αν δοκίμασες να κάνεις εγγραφή πιο πάνω και δυσκολεύεσαι, κάνε κλικ ΕΔΩ για offline δήλωση συμμετοχής (το εισιτήριο θα σου αποσταλεί εντός 24-48 ωρών μετά την τακτοποίηση του κι όχι άμεσα).

Σε περίπτωση που χρειάζεσαι βοήθεια για την εγγραφή σου ή έχεις κάποια απορία, μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά στο 2111983117 (Τρίτη-Παρασκευή 10:00-14:00) ή στο info@activesundays.org ή στη σελίδα των Active Sundays στο Facebook / Instagram .

Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας για την υγεία που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ. Οι συμμετέχοντες συστήνεται να φοράνε μάσκα κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο πούλμαν.

Σε περίπτωση επιβολής νέων/επιπρόσθετων μέτρων, οι παραπάνω όροι, θα προσαρμοστούν ανάλογα για να εφαρμόζονται τα νέα/επιπρόσθετα μέτρα.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που την ημέρα της περιπέτειας, τυχόν επικρατούν συνθήκες τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή διεξαγωγή της συγκεκριμένης διαδρομής, θα γίνει εναλλακτική διαδρομή.

Ειδικότερα για περιπέτειες που ενδέχεται να γίνουν σε ψηλό υψόμετρο ή χιονισμένο πεδίο, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες, η πρόσβαση, ο όγκος και η ποιότητα χιονιού/νερού ή άλλου παράγοντα, που θα επικρατούν την ημέρα της περιπέτειας στην περιοχή διεξαγωγής της περιπέτειας, είναι τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση για διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, θα γίνει εναλλακτική/διαφοροποιημένη διαδρομή, ακόμη και σε διαφορετικό προορισμό αν κριθεί αναγκαίο.

Οι συνθήκες χιονιού (ή όχι) που τυχόν περιγράφονται ή παρουσιάζονται είναι ενδεικτικές και βασίζονται πάνω σε προηγούμενες ανάλογες εμπειρίες, αλλά ενδέχεται να μην ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν κατά την ημέρα της περιπέτειας.

Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής.

Event image

Κάθε εγγραφή = ένα Δέντρο 💚

Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Event image
Ticket sales end soon