ActiveHike Helmos - Aristarchos Full Moon

ActiveHike Helmos - Aristarchos Full Moon

Actions and Detail Panel

€0 – €45.05

Date and time

Location

κοντά στο Σταθμό Μετρό Αγ. Αντώνιος

Ethnarchou Makariou 45

Peristeri

Greece

View map

Refund policy

Ανάβαση στην Νεραϊδοράχη του Χελμού με υπέροχο ηλιοβασίλεμα, το φεγγάρι να ανατέλλει στον Αρίσταρχο και κατάβαση υπό το φώς της Πανσελήνου!

About this event

Μια μοναδική, ιδιαίτερη εμπειρία - πεζοπορία κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτέμβρη να στολίζει την κορυφή του Χελμού και να μας λούζει με το ασημένιο του φως, που θα σου μείνει αξέχαστη, μας περιμένει στη σκιά του μεγαλοπρεπούς Τηλεσκοπίου Αρίσταρχου!!

Ζήσε την ανάβαση στον Χελμό αγναντέυοντας από ψηλά το ηλιοβασίλεμα στα 2.100μ, με την ήλιο να χαϊδεύει με την πολύχρωμη παλέτα του τα χωριά στους πρόποδές του και μ' ανταμοιβή όχι μόνο το ηλιοβασίλεμα και το εκπληκτικό golden hour, αλλά το φεγγάρι να μας περιμένει στην κορυφή, πλαισιωμένο από το επιβλητικό, υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο 'Αρίσταρχος', το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και της ηπειρωτικής Ευρώπης, τοποθετημένο σαν διακοσμητικό λευκό μπιμπελό δίπλα στη Νεραΐδοράχη, τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Χελμού στα 2.340μ!

Η εμπειρία της βραδινής πεζοπορίας, με πανσέληνο, σ' όλο της το μεγαλείο!

Το φεγγάρι του φετινού Σεπτέμβρη ονομάζεται Harvest Moon (φεγγάρι της συγκομιδής). Το όνομα αυτό το παίρνει (αντί φεγγάρι του καλαμποκιού) όταν βρίσκεται κοντινότερα στη φθινοπωρινή ισημερία. Σε αντίθεση με άλλες πανσέληνους, η συγκεκριμένη πανσέληνος ανατέλλει σχεδόν την ώρα του ηλιοβασιλέματος, για μερικές μέρες στη σειρά, δίνοντας έτσι την ευχέρεια στους αγρότες να έχουν περισσότερο φως για λίγες ακόμη μέρες, επιτρέποντας τους έτσι να τελιεώσουν τη διαδικασία της συγκομιδής των φυτειών τους πριν ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα του Φθινοπώρου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Λόγω του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη περιπέτεια αφορά βραδινή πεζοπορία και ανάβαση σε κορυφή, αν οι συνθήκες δεν προβλέπονται ιδανικές το Σάββατο 10.09.2022 βράδυ, υπάρχει ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί την αμέσως προηγούμενη μέρα, δηλαδή βράδυ Παρασκευής 09.09.2019 προς ξημερώματα Σαββάτου ή την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή βράδυ Κυριακής 11.09.2019 προς ξημερώματα Δευτέρας 12.09.2019. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με email/SMS το αργότερο 40 ώρες πριν την ώρα συνάντησης της περιπέτειας σε περίπτωση που καταστεί απαραίτητο να γίνει τέτοια αλλαγή.

​Παρακαλούμε σημείωσε ότι στην περίπτωση που η περιπέτεια τελικά διεξαχθεί σε μία από τις εναλλακτικές ημερομηνίες, τα συγκεκριμένα εισιτήρια συμμετοχής, που είναι περιορισμένα, είναι non-refundable, non-transferable (μη-επιστρέψιμα, μη μεταφέρσιμα), διαφορετικά ισχύουν τα συνήθη ακυρωτικά - οπόταν ΠΡΙΝ κάνεις εγγραφή, βεβαιώσου ότι θα μπορείς να συμμετέχεις σε οποιαδήποτε από τις 3 πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής της περιπέτειας που αναφέρονται πιο πάνω.

Για περισσότερες πληροφορίες, προϋποθέσεις συμμετοχής σε φυσική κατάσταση, ελάχιστο βασικό εξοπλισμό, συμμετοχή αρχαρίων και όρους συμμετοχής κάνε κλικ ΕΔΩ.

Κάνε κλικ δεξιά στο πράσινο κουμπί «REGISTER» για να κάνεις άμεσα εγγραφή ηλεκτρονικά, να κατοχυρώσεις τη θέση σου και να λάβεις το εισιτήριο συμμετοχής στο email σου σε δευτερόλεπτα.

Αν δοκίμασες να κάνεις εγγραφή πιο πάνω και δυσκολεύεσαι, μπορείς να κάνεις δωρεάν προεγγραφή επιλέγοντας το ανάλογο εισιτήριο στο checkout και να καταβάλεις το αργότερο εντός 24 ωρών το αντίτιμο στο λινκ που θα λάβεις με οποιαδήποτε κάρτα. Μετά την τακτοποίηση του (και όχι άμεσα), θα σου αποσταλεί εισιτήριο εντός 24-48 ωρών, διαφορετικά η προεγγραφή θα ακυρωθεί αυτόματα στη λήξη των 24 ωρών από τη δημιουργία της.

Εναλλακτικά, κάνε κλικ ΕΔΩ για offline δήλωση συμμετοχής (το εισιτήριο θα σου αποσταλεί εντός 24-48 ωρών μετά την τακτοποίηση του κι όχι άμεσα).

Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες Θέσεις, θα έχεις την ευχέρεια να αφήσεις τα στοιχεία σου σε λίστα αναμονής.

Σε περίπτωση που χρειάζεσαι βοήθεια για την εγγραφή σου ή έχεις κάποια απορία, μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά στο 2111987113 (Τρίτη-Παρασκευή 10:00-14:00 εκτός από 01-10.08.2022) ή στο info@activesundays.org ή στη σελίδα των Active Sundays στο Facebook / Instagram .

Οι Active Sundays εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχέςγια τη δημόσια υγεία.

Σε περίπτωση επιβολής νέων μέτρων, οι παραπάνω όροι, θα προσαρμοστούν ανάλογα για να εφαρμόζονται τα νέαμέτρα.

Με την εγγραφή σας καταλαβαίνετε κι αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής.

ActiveHike Helmos - Aristarchos Full Moon image

Κάθε εγγραφή = ένα Δέντρο 💚

ActiveHike Helmos - Aristarchos Full Moon image
ActiveHike Helmos - Aristarchos Full Moon image
ActiveHike Helmos - Aristarchos Full Moon image
ActiveHike Helmos - Aristarchos Full Moon image
ActiveHike Helmos - Aristarchos Full Moon image
ActiveHike Helmos - Aristarchos Full Moon image
ActiveHike Helmos - Aristarchos Full Moon image

Share with friends