€123.99 – €154.74

ActiveHike Βαλια Καλντα - Δρακολιμνες Φλεγγας

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Σταθμός Μετρό Αγ. Αντώνιος

Ethnarchou Makariou 45, Peristeri

Athens

Greece

View Map

Event description

Description

Μια ονειρική διαδρομή στην πανέμορφη Βάλια Κάλντα μας περιμένει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!

Αν είσαι #FitAndReady ετοιμάσου για την ultimate διάσχιση που περιλαμβάνει τις Δρακόλιμνες Φλέγγα, το συναρπαστικό Αρκουδόρεμα στην καρδιά της Βάλια Κάλντα με κατάληξη στην γραφική Βοβούσα ενώ αν απλά θες να ζήσεις active αλλά λίγο πιο χαλαρά τη μαγεία της Βάλια Κάλντα έλα για το εξίσου απολαυστικό εναλλακτικό πρόγραμμα!

★ Μόνο 25 θέσεις διαθέσιμες! ★


Η Βάλια Κάλντα ή Εθνικός Δρυμός Πίνδου, όπως είναι η επίσημη ονομασία της περιοχής, βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου, και καλύπτεται από πυκνά δάση μαύρης και λευκόδερμης πεύκης, οξιάς, ελάτων και άλλης χλωρίδας όπως βότανα, αγριολούλουδα και
μανιτάρια, πέραν της πλούσιας πανίδας του.

​Τη διασχίζουν ο ποταμός Αώος και το γνωστό Αρκουδόρεμα, που δημιουργούν εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς στο καταπράσινο τοπίο με τις γεμάτες από πανήψηλα δέντρα πλαγιές, μια και τα χιόνια που επικρατούν στην περιοχή περίπου τους μισούς μήνες του χρόνου εμπλουτίζουν με άφθονο νερό στην περιοχή.

Picture

Η περιπέτεια θα ξεκινήσει με χαλαρή πεζοπορία στο θρυλικό γεφύρι της Πορτίτσας, στους ανατολικούς πρόποδες του Όρλιακα, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο φαράγγι. Υπολογίζεται ότι κτίστηκε το 1743 κι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ δύο τεράστιων ορθοπλαγιών/βράχων ανάμεσα στους οποίους κυλάει ο Βενέτικος ποταμός.

Θα το θαυμάσουμε πεζοπορώντας καλντερίμι μέχρι την κοίτη του ποταμού Βενέτικου.Aργότερα θα μεταβούμε στη Βωβούσα όπου και θα διαμείνουμε.

​Στο συναρπαστικό αυτό τριήμερο θα φιλοξενηθούμε στο υπέροχο καταφύγιο Βωβούσας "Βάλια Κάλντα". Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα καταφύγια της Ελλάδας, που θα ποτελέσει εφαλτήριο για τις δραστηριότητες μας.

Την Κυριακή, όσοι θα συμμετέχουν στη μεγάλη διαδρομή, θα μεταβούν νωρίς-νωρίς στις Λίμνες Πηγών Αώου για την ανάβαση στις αλπικές δρακόλιμνες Φλέγγα στα 1960m και τη διάσχιση του Αρκουδορέματος.

Πρόκειται για μια υπέροχη, απαιτητική, 10ωρη περίπου διαδρομή με έντονες εναλλαγές τοπίου. Θα εκστασιαστούμε με το συναρπαστικό τοπίο, κι αφού το απολαύσουμε, θα κατηφορήσουμε προς το Αρκουδόρεμα, μέσα από πυκνόφυτες πλαγιές, καταλήγοντας στις δροσιστικές βάθρες του για βουτιά. Θα περάσουμε το Αρκουδόρεμα αρκετές φορές, και σε μια εξαιρετική διαδρομή, σε τοπίο σαν καρτ-ποστάλ, αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο καταφύγιο της Βοβούσας για ξεκούραση.


Οι συμμετέχοντες στο εναλλακτικό πρόγραμμα, θα απολαύσουν μια πεζοπορική διαδρομή στην καρδιά της Βάλια Κάλντα κατά μήκος του ποταμού Αώου και του Αρκουδορέματος, σε υπέροχο τοπίο, διάρκειας 4 περίπου ωρών, η οποία ουσιαστικά είναι τμήμα της μεγάλης διάσχισης χωρίς την ανάβαση/κατάβαση για τις δρακόλιμνες Φλέγγα ή να περάσουν το χρόνο τους απολαμβάνοντας τη μαγεία του καθηλωτικού, ζεν τοπίου.

Picture


Προαιρετικά, με επιπρόσθετο προνομιακό κόστος και για πολύ περιορισμένες θέσεις, για όσους θα κάνουν το εναλλακτικό πρόγραμμα, αντί πεζοπορίας την Κυριακή, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής, σε Jeep Tour 6 ωρών όπου οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στα μυστικά της Βάλια Κάλντα.

Picture


​Την Δευτέρα η μέρα θα είναι χαλαρή για όλους ώστε να έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε το χωριό Βωβούσα και να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο στο υπέροχο αυτό καταφύγιο, που πραγματικά είναι χωμένο στο πράσινο δίπλα από τον ποταμό Αώο, πριν αναχωρήσουμε για Αθήνα.

Picture

★★★ Μόνο 25 θέσεις διαθέσιμες! ★★★

Οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Το πρόγραμμα ενδέχεται να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες της περιπέτειας.

Υπάρχουν δύο επιλογές συμμετοχής στη συγκεκριμένη περιπέτεια, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και προηγούμενη πεζοπορική εμπειρία σου:

(α) Με συμμετοχή στη μεγάλη διαδρομή-διάσχιση - απαιτείται ΑΡΙΣΤΗ φυσική κατάσταση, προηγούμενη πεζοπορική εμπειρία σε διαδρομές επιπέδου 4 "βουναλάκια" και δεν είναι κατάλληλη για αρχάριους, με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό***
(παρακαλούμε κάνε κλικ στα μπλε γράμματα και διάβασε τί σημαίνουν τα "βουναλάκια" πιο κάτω). Η τελική βεβαιώση της επιλογής συμμετοχής για τη συγκεκριμένη διαδρομή θα γίνει μετά από προσωπική συνέντευξη.
Σε περίπτωση που επιθυμείς να συμμετέχεις στην ορειβατική διάσχιση, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να επικοινωνήσεις πρώτα με τους Active Sundays στο 2111 983117 Τρι-Παρ 10:00-14:00 ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ - ειδικά για τη συγκεκριμένη περιπέτεια (σε περίπτωση που κάνεις εγγραφή χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και εκ των υστέρων κριθεί ότι θα μπορείς να συμμετάσχεις μόνο στο πιο εναλλακτικό πρόγραμμα, δεν θα δικαιούσαι refund, μεταφορά εισιτηρίου σε άλλη περιπέτεια ή άτομο ή χρήση του ποσού που κατέβαλες για άλλη περιπέτεια στο μέλλον)

ή

(β) Με πεζοπορίες - οι συγκεκριμένες πεζοπορικές διαδρομές είναι κατάλληλες και για άτομα που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο βουνό αλλά έχουν
ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση (π.χ. αθλούνται συστηματικά και ίσως έχουν κάνει κάποιες πεζοπορίες ή πεζοπορούν αραιά) με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό*** (παρακαλούμε κάνε κλικ στα μπλε γράμματα και διάβασε τί σημαίνουν τα "βουναλάκια" πιο κάτω)
​​
Λόγω του ότι ο προορισμός της περιπέτειας βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα.

Για περισσότερες πληροφορίες, προϋποθέσεις συμμετοχής σε φυσική κατάσταση και ελάχιστο βασικό εξοπλισμό, συμμετοχή αρχαρίων και όρους συμμετοχής κάνε κλικ ΕΔΩ


Share with friends

Date and Time

Location

Σταθμός Μετρό Αγ. Αντώνιος

Ethnarchou Makariou 45, Peristeri

Athens

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved