€26.62 – €31.74

ActiveCultureHike Καστροπολιτεια Μυστρα

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Σταθμός Μετρό Αγ. Αντώνιος

Ethnarchou Makariou 45, Peristeri

Athens

Greece

View Map

Event description

Description

Ο Μυστράς είναι προορισμός στον οποίο ξεκινάς για να πας, κι όχι να επισκεφτείς μεταξύ άλλων αξιοθέατων και τουριστικών προορισμών.
Picture
Χτισμένη στις πλαγιές του Ταϋγέτου, η Καστροπολιτεία του Μυστρά μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Παραμένει σχεδόν ακατοίκητη και ερειπωμένη, προσφέροντας απλόχερα μία πρωτόγνωρη πολιτιστική εμπειρία (και όχι μόνο) σε ένα τοπίο που καθηλώνει το βλέμμα και ξυπνάει τις αισθήσεις.

Είσαι έτοιμος/η για ένα ταξίδι στην ιστορία;

Tο κάστρο του Μυστρά στάθηκε ένα από τα δυνατότερα καστέλια του Μοριά για τη στρατηγική του θέση. Το έχτισε με πολύ μεράκι ο φράγκος πρίγκηπας Γουλιέλμος Βιλλεαρδουίνος το 1249, ύστερα από την κατάληψη της Μονεμβασιάς. Έβαλε μέσα πύργους για τους ιππότες, σπίτια για τους φύλακες, αποθήκες, πλακόστρωτες αυλές, το στόλισε με ψηλές τοξοθυρίδες και το έκανε "κάστρον ισχυρόν, με άνδρας ανδρειωμένους", για να προσέχει απ' εδώ τις ανυπόταχτες φυλές που είχαν πλημμυρίσει τον Ταΰγετο...

Εντυπωσιακά σηματοδοτημένος είναι όλος ο αρχαιολογικός χώρος, με πινακίδες που αναλύουν τη διάταξη της Καστροπολιτείας, την καθημερινότητα, τις θρησκευτικές λειτουργίες, τις μάχες, το εμπόριο και τους στενούς δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε και οι ιστορικές γνώσεις που θα αποκομίσουμε από την περιήγησή μας στο νότιο τμήμα της Καστροπολιτείας: είναι, πολύ περισσότερο, η αίσθηση ότι περπατάς σε ένα ολοζώντανο μνημείο, το οποίο άλλοτε ευωδιάζει από λουλούδια και πρασινίζει από πυκνή βλάστηση κι άλλοτε ευωδιάζει αρωματικά βότανα, ή μας σαγηνεύει με τη φθινοπωρινή παλέτα χρωμάτων που το αναδεικνύει - θα μας αφήσει τις εντονότερες αναμνήσεις από την περιπέτειά μας στον Μυστρά.
Picture
Θα έχουμε την ευκαιρία να πεζοπορήσουμε, και να επισκεφτούμε όλα τα αξιοθέατα της παρατημένης Καστροπολιτείας με τη συνοδεία πιστοποιημένου ξεναγού. Υπολογίζεται ότι αυτό να διαρκέσει περίπου 3-4 ώρες μια κι η επίσκεψη στην Καστροπολιτεία και όλα της τα αξιοθέατα είναι από μόνη της μια απολαυστική πεζοπορία.

Παρόλο που η πεζοπορία θα γίνει μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, μια και ο χώρος είναι κτισμένος σε πλαγιά λόφου και σε πολλά σημεία θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε σε αρκετά ανώμαλο έδαφος, άρα επιβάλλεται οι συμμετέχοντες να έχουν τουλάχιστον στοιχειώδη φυσική κατάσταση και να φοράνε τουλάχιστον καλά αθλητικά παπούτσια.


Μετά την επίσκεψη στη Βυζαντινή Καστροπολιτεία, θα καταλήξουμε στην Σπάρτη για φαγητό, καφέ και βόλτα πριν την επιστροφή στην Αθήνα.

Η περιπέτεια αυτή είναι κατάλληλη και για αρχάριους με τουλάχιστον ​στοιχειώδη φυσική κατάσταση, παρόλο που η πεζοπορία θα γίνει μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, μια και ο χώρος είναι κτισμένος σε πλαγιά λόφου και σε πολλά σημεία θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε σε αρκετά ανώμαλο έδαφος.

Δηλώσεις συμμετοχής με τιμή για έγκαιρη εγγραφή* μέχρι 09 Νοεμβρίου 2017.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 26 Νοεμβρίου 2017.

Για περισσότερες λεπτομέρειες κάνε κλικ ΕΔΩ.Σημείο Συνάντησης: Περιστέρι, Σταθμός Μετρό Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι

Ώρα Συνάντησης: 06:30 (Περιστέρι)
Ώρα Αναχώρησης: 07:00
Ώρα Επιστροφής: 22:00
Απόσταση Πεζοπορίας: 4-5Km περίπου
Διάρκεια Πεζοπορίας: 3-4hrs περίπου
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +100m
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -300m
Βαθμός Δυσκολίας: 1
(Αν είσαι αρχάριος/α κάνε κλικ πιο κάτω για να δεις κατά πόσο αυτή η περιπέτεια είναι κατάλληλη για εσένα)
*** Ελάχιστος βασικός εξοπλισμός απαραίτητος για συμμετοχή: ***
  • ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ: αθλητικά παπούτσια με καλή σόλα ή Πεζοπορικά Μποτάκια (αθλητικά παπούτσια: όχι πάνινα, όχι τύπου allstar ή Stan Smith - σημείωσε ότι ενδέχεται να έχει λάσπη στο μονοπάτι)
  • Αδιάβροχο (έστω και μιας χρήσης)
  • Σακίδιο πλάτης με τα βασικά προσωπικά σου είδη
  • ​Νερό (τουλάχιστον 1,5 λτρ./άτομο για την πεζοπορία)
  • Καπέλο - Γυαλιά Ηλίου - Αντιηλιακό
* Βοήθησε συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των περιπετειών των Active Sundays δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα. Οποιοσδήποτε δηλώνει συμμετοχή για τις πρώτες 25 θέσεις ή μέχρι 09 Νοεμβρίου 2017 (όποιο έρθει πρώτο), θα μπορεί να συμμετέχει, για τη συγκεκριμένη περιπέτεια, με την προνομιακή τιμή των EUR25 ενώ το κόστος συμμετοχής μεταγενέστερα διαμορφώνεται στα EUR30.

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει και δωρεάν είσοδο και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο.

Όπως αναφέρεται και στους Όρους Συμμετοχής, τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσεις πριν πάρεις εισητήριο/α, η περιπέτεια θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έγκαιρα.

Σε περίπτωση που δεν έχεις λογαριασμό PayPal, πατώντας το κουμπί 'Paypal Check Out' εκτός από Paypal, απλά να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε κάρτα (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη VISA / MasterCard / AmericanExpress). Το PayPal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως που σε προφυλάσσει από το να δίνεις στοιχεία καρτών σου για αγορές, μια κι έχεις πλήρη έλεγχο διαχείρισης μέσω της πλατφόρμας του.


Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ν' ακυρωθούν μερικά ή συνολικά, για οποιονδήποτε λόγο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι τεχνικοί ή αστάθμητοι παράγοντες που τυχόν παρουσιαστούν αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί.
Share with friends

Date and Time

Location

Σταθμός Μετρό Αγ. Αντώνιος

Ethnarchou Makariou 45, Peristeri

Athens

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved