Free

Наука на Борда: По думи и ноти + АудиоСпектакъл!

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

bar Abordage

22 ulitsa "Veslets"

1000 Sofia

Bulgaria

View Map

Event description
Запознайте се с “въздушния звук” на теремина с Адриана Бенова - един от тримата българи овладяли този инструмент! Лекция и аудио-спектакъл.

About this Event

За първото издание на "Наука на Борда" за 2020та сме ви подготвили нещо много специално - лекция, последвана от музикално-литературен спектакъл! Наш гост ще бъде Адриана Бенова, докторант в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Адриана е един от само тримата в България изпълнители на ТЕРЕМИН (терменвокс) – електронен музикален инструмент, който се контролира без физически допир от страна на музиканта. Именно на теремина е посветено и това събитие!

На 27.01. Адриана ще разкаже за “въздушния звук” на теремина - какво представлява този любопитен инструмент, каква е неговата история и приложение. А след лекционната част и въпросите започва демонстрацията!

Ще се насладим на изпълнение на Адриана на теремин. Но това не е всичко – в края на вечерта, звуците на теремина ще акомпанират четене на един от емблематичните разкази на литературния гигант Рей Бредбъри, на тъмно. Ще имате възможност да се потопите в магичната атмосфера на аудио-спектакъла "Гласът на Сирената"!

Повече за Адриана Бенова:

От дете тя се занимава с музика и още през 1995 г. вече прави първите си опити в композирането, вдъхновена от електронната музикална сцена и великите филмови композитори. Тя е дипломиран бакалавър „Поп и джаз пеене” в джаз факултета на Национална Музикална Академия "Панчо Владигеров" и магистър „Педагогика на обучението по музика”. Понастоящем тя е преподавател и докторант в Академията. Освен певица с дългогодишен опит на родната клубна сцена, както и извън България, Адриана е и инструменталист – пиано, синтезатори, саксофон, и, разбира се, теремин; има изяви и като DJ.

Вход за лекцията: свободен.

Вход за спектакъла след лекцията: по желание, търсете пътеводната светлина на фара.

Запазете своя безплатен билет за събитието сега!

„Наука на Борда“ е научно-популярна поредица, която се осъществява с медийната подкрепа на Българска Наука и Mediabricks.bg.

Share with friends

Date and Time

Location

bar Abordage

22 ulitsa "Veslets"

1000 Sofia

Bulgaria

View Map

Save This Event

Event Saved